Nytelsesfredag

Christer serverer ovnsbakt skrei

Nå er det høysesong for havets gull - den norske skreien.

DELIKATESSE: Norsk skrei er rett og slett digg! Foto: P4
DELIKATESSE: Norsk skrei er rett og slett digg! Foto: P4

Skreisesongen er her, og tonnevis med fisk i verdensklasse hentes opp hver uke fra de iskalde havområdene i Nord-Norge.

Til og med svenskene har fått med seg denne delikatessen, og i dagens Nytelsesfredag serverte Christer en favoritt, til stor glede fra både medprogramledere og lyttere.

Du trenger:
4 pers

700-800 gram torskerygg
300 gram reker
200 gram smør
Dill
Sitron

Salt
Pepper

Denne retten er perfekt som både forrett og hovedrett. Er det en forrett, bruker du rundt 500 gram fisk.

Slik gjør du det:
Dryss 2 ts salt på fisken, og la det trekke inn i kjøttet i fem minutter. Skyll deretter fisken, tørk den og salt og pepre etter smak.

Stek fisken i smør, i ca tre minutter. Sett deretter fisken inn i forvarmet ovn, og stek videre i rundt fem minutter.

Fisken er ferdig når den flaker seg!


Slik bruner du smør:
Smelt smøret i en kasserolle, på middels til høy varme i ca tre minutter. Husk å røre hele tiden, slik at det ikke brenner seg. Ta kasserollen av platen, og fjern skum på smøret.

La så «grumset» synke til bunns, og sil smøret over på et sausenebb.

Nå skal smøret ha blitt mørkere i fargen, og ha en lett duft av nøtter.


Skrap ut rognen fra rekene, gjøres enkelt med baksiden av en skje. Deretter piller du rekene og legger i stekeovnen, i ca 30 sekunder, slik at de blir lune.

Dander fisken med rekerognen på toppen, hell over det brunete smøret, strø over hakket dill og reker, og skvis litt sitron til slutt.

Serveres med en hvit Burgund.