Nytelsesfredag

Christer serverer stekt flyndrefilet med reker og kapers

Denne retten er perfekt for en solfylt vårdag, og i følge Christer Berens er retten definitivt vårens vinner.

 Foto: P4
Foto: P4

Stekt flyndrefilet med reker og kapers
Til 4 personer

600 gr flyndrefilet 
Mel 
Salt
Pepper

Saus
200gr smør 
2 kokte rødbeter i terninger. 
1 sitron delt opp i fileter
Dill 
Kapers 
100 gr hakkede reker

1. Først bruner du smøret på middels varme, pass på så det ikke brenner seg. Det skal deretter koke i 2 minutter under omrøring. 
2. Sett kjelen med smør i på skrå, fjern skummet og det nederste grumset i pannen. 
3. Strø salt og pepper på filetene og paner dem i mel.
4. Bruk et par spiseskjeer med smør og stek filetene i ca. 2 minutter på hver side. 
5. Bland rødbeter, dill og kapers i smør til sausen.
6. Til slutt fordeler du filetene utover på tallerknene, hell over sausen og rekene og server! 

Ferske reker
På denne tiden av året anbefaler Christer å kjøpe ferske reker til fordel for frosne.

– Nå merker man stor forskjell, om sommeren kan ferske reker være litt daffe så da er det like bra med frosset som fersk. Men nå merker man veldig godt at rekene smaker mye bedre, helt ferske reker er det beste som finnes! Christer tipset også om at rekene faktisk kan være litt billigere på vårparten.

Christer serverte Sancerre «Monts Damnes» fra Paul Priur, som passer utmerket til fisk. 

Ingenting er som å kose seg med litt småspising under matlagingen. Christers tips er å kjøpe inn litt ekstra reker så du har litt å kose deg med underveis.

– Du kan gjerne ha litt ekstra reker å servere til middagen også, anbefaler han.