Nytelsesfredag

Christers deilige ostesufflé

Dette er den beste måten å spise opp restene fra påsken

ENKELT: Ostesuflè er en av Christers favoritter. Foto: P4 / Kristian Bergh
ENKELT: Ostesuflè er en av Christers favoritter. Foto: P4 / Kristian Bergh

Har du mye egg til overs fra påsken? Da har Christer et enkelt, men veldig smakfullt tips til deg.

Legger du til litt ost, kan du nemlig lage en deilig klassiker, ostesufflé.

Det høres kanskje komplisert ut, men følger du oppskriften blir det veldig godt. 

Husk at du kan smaksette suflèen som du vil. Du kan variere ostene, legge til friske urter, men hovedvekten bør være på en fast gulost. Eksempler er Parmesan, Comté eller Gruyére. 

Dette er en av Christers virkelige favoritter!

Dette trenger du:
200 gram revet ost
5 egg
3 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl melk
1 ts salt
Pepper, gjerne Cayennepepper
1/4 ts muskat

Slik gjør du det:
1. Hvit saus: smelt smør, rør inn mel og tilsett melk. Kok opp og la små koke under omrøring i noen minutter, sett til siden.
2. Skill eggene, og rør eggeplommene, ost og krydder inn i sausen.
3. Stivpisk eggehvitene og vend inn forsikti. 
4. Hell hele røren i en smurt form til ca 2/3 , og stek det hele på nederste rille i ovnen ved 180 grader i rundt 50 minutter.
Husk at du IKKE må åpne komfyren under stekingen. Da faller suffléen sammen.

Til servering anbefaler Christer litt salt skinke, baguetter og syltede grønnsaker til.

Serveres med et glass vin ved siden av, gjerne en frisk rød eller hvitvin. Men dette smaker også godt med en øl.