Nytelsesfredag

Christers gratinerte krabbe

Det er fredag, og her en godbit du garantert liker.

Ingredienser (4 personer):
2 ferdig renset krabber
100 gram finhakket mango
100 gram finhakke squash
100 gram finhakket løk - for eksempel vårløk eller rødløk
100 gram sopp - helst kantareller
3 ss creme fraiche
2 ss sitron
1 ts hakket fersk chili
1 dl hakkede urter - for eksempel persille eller koriander
2 hakkede hvitløksfedd
1 eggehvite
Salt og pepper
2-4 toastskiver

Gratinering:
4 ss smør
4 ss kavring
2 ss urter
1 eggeplomme

Slik gjør du:
1. Hakk alle ingredienser så fint som mulig
2. Stek de på middels varme i ca 3 min, unntatt krabbekjøtt, creme fraiche og eggehvite.
3. Vend i krabbekjøttet, creme fraiche og eggehvite
4. Fordel utover i de tomme krabbeskjellene og på toasten
5. Smelt smøret, tilsett kavring og urter, ta vekk fra varmen og rør inn eggeplommen.
6. Fordel dette på toppen av krabbekjøttet
7. Stek i ovnen på 200 grader i ca 7-10 minutter

Server sammen med et godt glass hvitvin og rikelig med toast.