Nytelsesfredag

Entrecôte av kalv med salviesmør

Akkurat nå er det sesong for kalv, så hva passer vel bedre enn dette?

NAM: Lager du dette i helga, blir det garantert suksess! Foto: P4
NAM: Lager du dette i helga, blir det garantert suksess! Foto: P4
En smakfull og saftig kalveentrecôte med deilig tilbehør gir garantert en deilig start på helgen!

Til fire personer trenger du dette:  
4 skiver kalveentrecôte, ca 800 gr 
150 gr smør
1 knippe frisk salvie
saften av en sitron
2 stk pack choi
salt og pepper

Slik gjør du: 

1. Salte og pepre kjøttet

2. Stek det på middels til høy varme i ca tre minutter på hver side.

3. La kjøttet hvile i ovnen på ca 80 grader.

4. Del opp og stek pack choi i samme panne som kjøttet. Sett også dette inn i ovnen.

5. Smelt smøret på middels varme i stekepannen. Tilsett så salvie og sitron etter smak.


Servering: 

Legg opp kjøttet og pack choi på forvarmede tallerkener og øs over salviesmør.

Server gjerne pasta eller stekte poteter til.


Hvis pannen blir brent må den vaskes lett mellom hver nye stekeomgang.