Nytelsesfredag

Grillet fruktsalat

Denne desserten er den perfekte avslutningen på kvelden!

Du trenger
- Ca 100 g sukker
- Jordbær
- Blåbær
- Bringebær 
- Banan 
- Plomme
- Fersken
- Aprikos 
- 1 Lime
- Frisk mynte 
- En klype 
- Vaniljesukker 


Bruk en ildfast form i teflon e.l.


Slik gjør du
- Start med å helle sukkeret i bunn av formen.
- Kutt opp frukten og hell det over.
- Riv limeskall over frukten og press limesaften over.
- Stek på grillen på svak varme til sukkeret har smeltet.
- Riv frisk mynte på toppen og la det stå i to minutter.

Server med vaniljeis eller kesam

Ønsker du det lille ekstra: Flamber frukten med konjakk eller aquevitt

Du kan også gjøre det i ovnen inne. Sett da ovnen på 140 grader og la sukkeret stå alene i ovnen i ti minutter før du heller frukten i formen.