Nytelsesfredag

Her er Christers «Tilslørte bondepiker» med plommesyltetøy

Dessert med en vri.

SNADDER: Syltetøyet helles over til slutt. Foto: P4
SNADDER: Syltetøyet helles over til slutt. Foto: P4

En fin septemberhelg ligger foran oss, og hva er vel ikke bedre enn å servere en dessert som er toppet med syltetøy av frisk høstfrukt?

P4s mat- og vinekspert, Christer Berens, laget fredag morgen Tilslørte bondepiker med plommesyltetøy på direkten, og her er oppskriften:

Plommesyltetøy:
½ kg plommer
1,5 dl sukker
1 stk hel kanel
1 stk stjerneanis
1 teskje hakket, ferskingefær (kan sløyfes)

Begynn med å flå plommene. Fjern skall og steinene. Skjær plommene i mindre biter.
Rør plommer og krydder sammen i en kjele og kok i 10 minutter under omrøring.
Tilsett sukker og kok i ytterligere 2 - 3 minutter. Ta kjelen av platen og skum godt.
Må avkjøles før det helles over på glass.

Bondepikene:
3 dl kremfløte
1 boks 125 g kremost fra Tine eller den italienske varianten Mascarpone
2 teskjeer sukker
Safari cookies e.l.

Visp kremosten og kremfløten hver for seg. Bland dem deretter sammen, knus cookies og ha oppi. Legg i skål og hell over syltetøy på toppen.