Nytelsesfredag

Italiensk tartar med Christer Berens

I dagens nytelsesfredag lagde Christer Berens den italienske varianten av tartar, Carne Cruda.

 Foto: P4
Foto: P4

Tartar er en populær rett på franske og andre europeiske restauranter, her er oppskriften på den italienske varianten! 

Carne Cruda:

- 300gr okse eller kalv av type ytrefilet/filet eller mørbrad

- Saft av ca. en sitron

- 5 skrellede og lett knuste hvitløksfedd 

- Ca. en halv dl olivenolje 

 - Ca. 1 tsk havsalt 

- Sort nykvernet pepper

- To ss hakket ansjos eller kapers 

- En tsk hakket persille. 

- 1/4 tsk karve (kan sløyfes)

- Skivet Parmesan, helst reggiano. Rundt 50gr

- Ristet loff

Framgangsmåte:

1. Start med å skjære/finhakke kjøttet  med en skarp kokkekniv.

2. Legg kjøttet i en medium stor bolle sammen med alle ingrediensene unntatt parmesan og loff og rør godt.  

3. La kjøttet hvile i minimum 10 til 30 minutter.  Sitronen «steker» kjøttet, så jo lengre det ligger jo mindre rosa blir kjøttet. Kjøttet kan gjerne stå lengre, men da må sitronen tilsettes senere. 

4. Før servering: fjern hvitløksfeddene og arranger kjøttet  I små porsjoner på brødet. Sprinkle over med parmesanflak og finhakket persille.

Serveres gjerne med en god rødvin. 

Vel bekomme!