Nytelsesfredag

Karamelliserte plommer med råkrem og vaniljeis

Dette er en fantiastisk dessert. En stor porsjon av dette er tre minutter nytelse i munnen, og tre måneder i magen.

Karamelliserte plommer med råkrem og vaniljeis
500 g plommer
150 g mandelkjeks
2 ss smør
1 dl sukker
2 ss sitronsaft (kan sløyfes)
Krydder (stjerneanis, vanilje, hel kanel)
3 ss cognac

1. Del plommene i to og ta ut steinene.
2. Smelt smøret og sukkeret i en stekepanne (her er det best å bruke teflon).
3. Tilsett plommene når sukkeret har smeltet, og tilsett krydder og sitronsaft.
4. Knus mandelkjeksen i hånden og strø over.
5. Øk varmen. Tilsett cognacen og tenn på.

NB: Flamberingen kan sløyfes. Husk å ha et lokk for hånden for å slukke flammene.

Råkrem
2 eggeplommer
1 dl sukker
3 dl pisket kremfløte

Visp eggeplommene og sukkeret til eggedosis. Bland inn den piskede kremen.

Server plommene og råkremen sammen, gjerne med litt iskrem på toppen.