Nytelsesfredag

Med denne retten imponerer du garantert gjestene

Det er sesong for kje, det vil si en veldig ung geit. Christer gir deg det perfekte tilbehøret til denne deilige vårretten.

Til fire personer trenger du:

2 hele kjebog med ben
5 fedd hvitløk
1 potte rosmarin
4 dl hvitvin
Salt, pepper og olivenolje

Hell hvitvinen i en langpanne
Legg kjebogen i langpannen
Gni inn hakket hvitløk og hakket rosmarin og litt olivenolje
Krydre med salt og pepper
Stekes i ca 3-4 timer på 110 grader


Kje

Grillet squash og aubergine
Del squash og aubergine på langs
Grill med litt olivenolje i en grillpanne
Ha på rikelig med hakket hvitløk mens den grilles
Ha på hakket flatpersille til slutt

Tzatziki
1 agurk
1 beger gresk yoghurt
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
Salt og pepper

Riv agurken og klem ut så mye vann som mulig
La vannet renne av yoghurten (hell den for eksempel i et kaffefilter)
Bland deretter alt sammen og la den hvile i en halvtime før servering