Nytelsesfredag

P4s pannebiff med stekt løk

I dagens nytelesfredag var Christer innom som vanlig, og det var pannebiff som sto på menyen denne fredagen.

KLASSIKER: Pannebiff med løk smaker fortreffelig. Foto: P4
KLASSIKER: Pannebiff med løk smaker fortreffelig. Foto: P4

Ingredienser til fire personer:

- 600gr kjøttdeig, helst fra høyrygg.

- En stor løk, meget finhakket eller revet.

- 2 kokte moste poteter.

- 1 dl fløte. 

- 1 dl melk.

- Ett egg.

- En dl strøkavring.

- En ts muskat.

- En terning kjøttbuljong.

- 2 ts Salt og en halv ts pepper.

Framgangsmåte:

1. Bland kjøttdeig og 2 ts salt godt sammen i en bolle. Tilsett så ett egg, muskat, løk og pepper.

2. Bland strøkavring, fløte, potet og melk sammen og la stå i 10 minutter.   

3. Bland alt sammen og form til karbonader/pannebiffer.

4. Stek på middels til høy varme i en blanding av olje og smør. Ca. tre minutter på hver side.

Tips: Når du former pannebiffene er det lurt å ha våte hender for å forme dem lettere. 


Christers pannebiff

Christer anbefaler å variere pannebiffene med ulike smaker. For eksempel litt soyasaus, hvitløkspulver, tørket ingefær eller tørkede urter.

Stekt løk:

Du trenger to store løk  i skiver, en spiseskje sukker, en ts salt, en halv ts pepper og en spiseskje hakket persille.

1. Bland alt sammen i en plastpose og la stå  i minimum 15 minutter.

2. Stek løken på svak varme i smør i ca. 10minutter.

3. Strø over hakket persille.

Serveres sammen med kokte poteter, Potetpuré eller på en ristet brødskive med stekt egg på toppen.

De er også veldig gode kalde, så det er fint å ha med som lunsj hvis man har rester fra middagen!

Christers tips til drikke:

–For prikken over i-en kan du ha kald øl til eller et lite glass akevitt.