Nytelsesfredag

Panert torsk med grønnsaker

Storfint besøk hos P4s Radiofrokost.

PANERT TORSK: Christer Berens (til høyre) lager panert torsk sammen med KrF-leder Knut Arild Hareide. Foto: P4
PANERT TORSK: Christer Berens (til høyre) lager panert torsk sammen med KrF-leder Knut Arild Hareide. Foto: P4

Slutten av arbeidsuka betyr som vanlig Nytelsesfredag i P4s Radiofrokost, der Christer Berens disker opp med nydelige retter og inspirasjon til helgematen.

Denne gangen hadde han med seg storfint besøk i form av KrF-leder Knut Arild Hareide, og sammen lagde de panert torsk.

Her er oppskriften:

Til 4 personer

Ca. 800 gram torskefilet
Mel til panering
To tomater i terninger uten skinn
To lettkokte neper i terninger (eller en annen rotgrønnsak)
Ca. 100 gram brunet smør
Urter (persille og dill)

1. Salte og pepre filetene og vend dem i melet.
2. Stek filetene i litt av det brunede smøret på middels til sterk varme. 
3. Varm opp smøret og tilsett sitronsaft, tomat, neper og urter. Samt litt salt og pepper.
Smøret skal bare varmes opp og ikke koke.

Server med kokte poteter og et en god og litt fyldig hvitvin som gjerne kan være laget på chardonnaydruen.