Nytelsesfredag

Posjerte egg og asparges

Det er klart for å smake på laksen vi gravde i forrige uke og da er kun det beste tilbehøret godt nok.

Christer disker opp med fersk, tysk asparges. Verdens beste sies det og også kanskje verdens dyreste, et lite knippe koster 250 kr. Sammen med laks og asparges blir det økologisk Rørossmør og egg fra Korsvold gård på Hvaler.

Hvordan du kan lage herligheten selv leser du under.

Til 4 personer trenger du:
1 bunt hvit asparges
1 liter vann
2 msk sukker
1 msk salt
2ss sitron saft

Kok opp sukker, salt og sitronsaft, senk varmen og legg i aspargesen. La det koke på svak varme i ca 20 minutter.

Porsjerte egg:
4 stk egg
2 msk eddik
2 tsk salt

Bruk en bred kjele og fyll med vann så det dekker 10 cm av kjelen

1. Kok opp vann sammen med eddik og salt, senk deretter varmen
2. Knekk et og et egg i en øse og legg forsiktig egget i vannet
3. La det syde på svak varme i ca 4 minutter
4. Ta opp egget med en hullsleiv

Varmt smør:
1. Varm ca 100 gram smør i en kjele og la det bli svakt brunt
2. Ta bort skummet på toppen av smøret
3. Hell smøret over i en ren kjele, uten at bunnfallet følger med
4. Tilsett 1 tsk sitronsaft, samt litt salt og pepper

Servering
1. Skrap bort krydder og gammel dill fra gravlaksen og strø på ny, fersk dill, samt litt salt og nykvernet pepper
2. Legg asparges på en tallerken
3. Hell over smør
4. Legg på laksen og egget.
5. Pynt til slutt med litt dill.

Server retten gjerne med en god tysk riesling eller en litt kraftig øl.