Nytelsesfredag

Salmalaks med det perfekte tilbehøret

Både sunt og godt - den ultimate helgeretten!

SALMALAKS: Sunt og digg - nyt det hele uken om du vil. Foto: Shutterstock
SALMALAKS: Sunt og digg - nyt det hele uken om du vil. Foto: Shutterstock

I januar er P4s mat- og vinekspert, Christer Berens, så raus at han lar programlederne i P4s Radiofrokost få bestemme hver sin favorittrett som han skal by på hver fredag.

Denne uken var det Bjørn sitt ønske som stod for tur - og han ville ha salmalaks med avokado, mango og ponzusaus. En superdeilig rett, som også er sunn!

Du trenger
4 porsjoner

500 g salmalaks eller lignende
1 ts sukker
0,5 ts salt
1 dl ponzusaus
2 avokadoer
En halv mango
1 rød chili
1 lime
2 ss olivenolje
2 ss ristede sesamfrø
ca 2 ss hakket koriander

Start med å helle salt og sukker på laksen, rull den deretter inn i plast. La dette ligge i rundt en halvtime.

Hakk avokado og mango i passelige biter. Smak på chilien for å finne ut hvor sterk den er, tilsett deretter etter smak.

Bland alle ingredienser sammen, unntatt ponzusausen. La blandingen trekke i ti minutter.

Ved servering heller du sausen over laksesalaten, eller server ved siden av om ønskelig - slik Bjørn liker det.


Retten kan serveres som forrett, middag eller kveldskos. Hvis man velger det til middag, så kan man servere med kokt ris til.

Vel bekomme!