Nytelsesfredag

Slik lager du Christers nydelige torskeburger

Enkel og smakfull fredagskos

KOS: Denne burgeren gjør seg godt som fredagskos Foto: P4
KOS: Denne burgeren gjør seg godt som fredagskos Foto: P4

Tro det eller ei, det er fredag igjen allerede!

Og hva er vel da bedre enn en smakfull, sunn og kjapp koserett til gullrekka, signert P4s mat- og vinekspert Christer Berens.

Se video i bunnen av saken.

Du trenger: 
600 gram fersk torskefile
Brioche
Salatblader
Rødløk


Til panering:
Mel
Egg
Pankomel


Dressing:
Til fire personer:
6 ss rømme
3 ss god majones
2 ts Dijon-sennep
1 ts fersk ingefær
1 ss sitronsaft
1 ss hakket dill
1 ts kapers
Halv rødløk - kuttes i ringer

salt
pepper
Tabasco etter smak


Hovedingrediensene her er god rømme og majones, som blandes med syrlige krydder. 
De overstående er Christers favoritter, men det er lov å improvisere.

Alle ingrediensene blandes sammen, og smakes til med salt, pepper og eventuelt Tabasco.

Slik gjør du det: 
Paner torsken.
Stek brioche og torsk i nøytral olje, med litt smør.
Briochen bør stekes slik at den ikke trekker til seg dressingen, og blir dvask. Er den lett stekt først, beholder den også krispheten.

Dander med salatblad, rødløk og dressing.

Om du vil lage en hel middag kan man for eksempel steke rotgrønnsaker som tilbehør.