Nytelsesfredag

Smørstekt flyndrefisk

Servert med kapers og soltørket tomat sikrer helgemiddagen.

Til fire personer trenger du dette:

700 g flyndrefilet (for eksempel skate, rødspette eller smørflyndre)
25 store kapers
2 sjalottløk i fine skiver
1 sitron
150 g smør
2 ss med hakkede soltørkede tomater
2 ss hakket persille
2-3 ss ristede nøtter

Slik gjør du:
1. Varm opp smøret på høy varme, slik at det får en brunfarge, avkjøl det og ta bort det som samler seg på toppen og bunnfallet.
2. Salte og pepre fisken og stek den med litt av smøret
3. Ta fisken ut av stekepannen og hold den varm
4. Legg sjalottløken i pannen og stek på svak varme i et par minutter
5. Tilsett kapers og soltørket tomat og stek i ytterligere et minutt
6. Sett kasserollen med smør på svak varme slik at den holder seg varm

Servering
Fordel fisken på fire tallerkener og strø over soltørket tomat, kapers, sjalottløk, persille og ristede nøtter.
Avslutt med å helle over resten av smøret. 

Server med nypoteter. Til denne retten passer det perfekt med en god rosévin.