Nytelsesfredag

Sommerens deiligste cæsarsalat

Med denne salaten sikrer du grillfesten!

En cæsarsalat er lett å lage, fantastisk god og består originalt av romanosalat, krutonger, dressing og parmesan. Den kan også varieres i det uendelige, og her har Christer benyttet lufttørket skinke og mozzarella.

Tilbredningstid: 20 minutter

Cæsarsalat
- 150 gram lufttørket skinke
- En Mozzarella, helst av bøffelmelk 
- 2 ss revet parmesan 
- Brødkrutonger av fire loffskiver 
- 1 hode Romanosalat  
- 3 stk stenger av vårløk, snittet 
- 1 bunt kokt asparges, hvit eller grønn 
- 2 ss olivenolje  
- 1 ss hvitvinseddik  
- Kjøtt fra en tomat. 
- 1-2 ss hakket persille

Slik gjør du

1. Vask salaten og tørk den. Det er viktig at salaten blir helt tørr, hvis ikke vil ikke dressingen feste seg på den og i stedet bli liggende som en suppe i bunnen av salaten. Her bruker du selvsagt din nye salatslynge.

2. Stek loffen i litt smør sammen med et par fedd hvitløk i panna. Kutt den opp i biter.

3. Bland salaten sammen med oljen og eddiken, og legg det opp på fire tallerkener.

4. Bland skinke, mozzarella, tomatkjøtt, sukkererter og krutonger med litt av dressingen i en bolle, og legg dette opp på salaten.

5. Fordel parmesan, samt resten av dressingen  på toppen.

Tips
Når du koker grønn asparges smaker den best etter å ha fosskokt i tre minutter og kjøler den ned. Hvit asparges skal trekke i ti minutter. Vannet skal være lettsaltet, og tilsetter du et par sukkerbiter blir aspargesen sprøere og smaken fremheves. 


Dressing:
- 2 eggeplommer
- 1 ts. Dijonsennep
- 1 ts. hvitvinseddik
- Ca. 1,5 dl olje. Bland gjerne 50/50 olivenolje og nøytral olje
- 2 ss revet parmesan
- 1 ts Worcestershiresauce
- Salt og pepper
- 1 ss hakket persille

Slik gjør du
1. Pisk eggeplommer, sennep og eddik sammen.

2. Spe med olje i en tynne stråle til den får en dressingkonsistens. Bruk gjerne en stavmikser til dette. Jo mer olje du heller i, jo tykkere blir den.

3. Bland inn parmesan og smak til med salt og pepper.


Til cæsarsalaten vil det passe med en tørr og frisk rosévin eller en lett frisk hvitvin fra Italia.