Nytelsesfredag

Soppsuppe à la Berens og Støre

Høsten er høytid for deilige måltider med selvplukket sopp

 Foto: P4
Foto: P4

Denne soppsuppen er laget på kantareller,steinsopp og sjampinjonger.

Men «man tager vad man haver», så her er det egentlig bare fantasien som setter grenser!

I dag var Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre kjøkkenassistent for  Christer, men til tider kunne det like gjerne vært motsatt. Se Støre brilljere i bunnen av saken.

Du trenger:
0,5 liter kyllingkraft
1 dl hvitvin eller 2-4 ss sitronsaft
3 dl fløte
En liten purre i små biter
3 fedd finhakket hvitløk
2 poteter i terninger.
100 gram god spekeskinke
200 gram Jordskokk
30 gram blåskimmelost ( kan sløyfes)
Litt gode urter og hakket gressløk 
Smør

Salt
Pepper

2 dl sjampinjoner i skiver
4 dl skogsopp. For eksempel steinsopp og kantareller.

Slik gjør du det:
Start med å steke sjampinjoner, hvitløk og purreløk på svak varme i smør. Tilsett hvitvin/sitron, fløte og kyllingkraft, jordskokk og poteter og kok de møre. 

Kjør suppen med en stavmikser, eller i en blender, smak til med salt og pepper og evt osten. Stek skogsoppen i smør på svak til middels varme, krydre med salt og pepper, vend inn skinken og slå av varmen

Til servering:
Hell suppen i skåler og dander skogsoppen og skinken på toppen.

Har du lite skogsopp så kan de gjerne byttes med sjampinjonger, men har du mye skogsopp kan du sløyfe sjampinjongen.

Føler du suppen blir for tykk, kan du spe på med melk, kyllingkraft eller vann.

Slik gikk det da Christer og Jonas Gahr Støre briljerte på kjøkkenet: