Nytelsesfredag

Strozzapreti-pasta med parmaskinke og parmesan

Lite slår en god pastamiddag.

PASTAMIDDAG: Prøv Christer Berens deilige pasta i helgen. Foto: P4
PASTAMIDDAG: Prøv Christer Berens deilige pasta i helgen. Foto: P4

Denne oppskriften inneholder alt en perfekt pastarett skal ha: Parmaskinke, parmesan og deilige grønnsaker.

Du kan bruke den pastaen du vil, P4s vin- og matekspert Christer Berens brukte i dag typen strozzapreti som er litt større og lengre enn for eksempel makaroni og penne. 

Ifølge Christer burde du helst bruke parmesanosten Reggiano som gir en ekstra god smak.

Dette trenger du:
Til fire personer

Parmesan, helst Reggiano
Strozzapreti-pasta (eller annen type)
150 gram parmaskinke
To tomater i terninger, ta helst bort skinnet
Ruccolasalat
Sopp (kan sløyfes)
To sjalottløk i skiver
Fem spiseskjeer smør
To spiseskjeer hakket persille

Dette gjør du:
Kok pasta som anvist på pakken. Hell av vannet fra pastaen, men spar tre spiseskjeer med pastavann. Smelt smøret sammen med vannet i kasserollen, og hell tilbake pastaen. Når du har helt tilbake pastaen så tilsett litt flaksalt og godt med pepper - gjerne nykvernet pepper.

Steik løken sammen med en spiseskje smør på lav varme, eventuelt sammen med soppen viss du bruker det.

Tilsett tomat, løk, sopp og persille i pastablandingen. Legg dette over på en tallerken, legg ruccolasalat på pastaen, og parmaskinke over det. Riv deretter over så mye parmesan du har råd til!

Se Christer lage den deilige pastaretten i videoen under: