Nytelsesfredag

T-bone steak «Italian style» med Amarone-risotto

Denne blir garantert en vinner.

STEAK: En vellaget T-bone steak gir deg vann i munnen. Foto: P4
STEAK: En vellaget T-bone steak gir deg vann i munnen. Foto: P4

T-bone steak er kjøttmesterens favoritt, for her kreves det konsentrasjon for å få det perfekte resultat.

Men når du treffer, får du en nydelig matopplevelse.

Slik lager du kjøttet:

300 gram T-bone per person.

salt
pepper
nøytral olje
Smør

For å få best resultat må kjøttet være helt romtemperert, og du må steke kjøttet på høy varme i olje, ca 3 minutter på hver side.
Sett den inn i ovnen, på 200 grader, tilsett smør på kjøttet og stek den til kjøttet holder 55 grader. 
La kjøttet hvile i minst 15 minutter, men om du har tid, gjerne opp mot en time eller to.
Før servering settes kjøttet tilbake i ovnen, til temperaturen viser 55 grader i den tykkeste delen.

(Skal det være helt jevnt, må du skjære bort den tynneste delen, og steke den for seg selv)


Slik lager du Amarone-risottoen:
4 personer

TIPS: Når man koker risotto-ris er det viktig at man koker inn vesken gradvis inn.

250 gr risotto-ris
2 finhakkede sjalottløk
2 fed hakket hvitløk
2 dl Amarone eller Ripasso rødvin
5 dl oksekraft evt terning.
3 ss olivenolje
2-3 ss smør
1 ts salt
1 kryddermål pepper
Parmesan

Legg risen i en kjele, sammen med olivenoljen, sjallottløk, hvitløk, salt og pepper. Stek på svak varme i 1 min. 
Øk varmen til nest varmeste nivå, tilsett vinen. 
Når vinen nesten har kokt inn, tilsett 1 dl kraft. Kok inn gradvis.
Retten er klar når risen er mør. Tilsett eventuelt vann, hvis det blir tørt.
Avslutt med å røre inn smøret, og smak til med salt og pepper.

Dryss revet parmesan over.

Slik lager du kryddersmør:
100 gr smør
2ss hakket persille
1ss revet pepperot evt fra tube
salt
pepper

Rør sammen og sett kaldt.

Se Christer diske opp på direkten i studio: