Nytelsesfredag

Villkveite fra Lofoten med sommerens friske grønnsaker

Norsk fisk på sitt aller beste

Vi har mye å være stolt over her i landet, men kanskje det beste Norge har å by på er norsk fisk.

Rent og iskaldt vann gir en unik smak, og en av de beste er utvilsomt kveite.

Dagens frokostgjest var Trine Skei Grande, og da var det nartulig å servere ekte villkveite fra Lofoten.

Dette trenger du:
For 4 personer
 
800 gram kveite i skiver
Neper
Gulrot
Små tomater
Vårløk
Saften fra en halv sitron
Smør
Friske urter, vi brukte sitrontimian og persille
 
Trine hadde også tatt med erter, ruccola og chili fra egen hage, som hevet smaken. 
 
Slik gjør du:
Tørk kveiten, og tilsett salt og pepper.
Stek så kveiten i en blanding av olje og smør i 2 minutter på hver side slik at den får en fin stekeskorpe. Sett så kveiten i en forvarmet ovn på 140 grader. Fisken er ferdig etter rundt 5 minutter, litt avhengi av tykkelsen. 
 
Til grønnsakene bruker du den samme pannen. Stek først nepene og gulrøttene i smør. Tilsett tomater, urter og ca. 2 ss smør i pannen etter 2 minutter og stek litt til på svak varme. Krydre med salt og pepper, samt urter og sitronsaft. 

NB: Om fisken har sluppet litt saft, så tilsettes det også i pannen.
asd