Pepperkaker som er helt konge

For deg som fortsatt er sulten på mer sjakk

Pepperkake-sjakk
Pepperkake-sjakk

Er du klar for å sluke bønder i kveld? Da er det bare å bli inspirert av vår alltid like kreative Dyveke Skauge. For i helgen fikk hun og familien sjakk-ånden over seg, og laget både brett og brikker. Og det kan faktisk både spilles og spises!

Oppskriften er enkel:
1. Pepperkakedeig fra IKEA 2. Kristyr. 3. Nonstop. 4. Seigmenn.

Pepperkake-sjakk nærbilde
Søt konge og dronning


Dyveke forteller: - Kjevle ut kladden som skal bli brettet direkte på den bakepapir-kledde bakeplaten. Først blir den jo rund-ish...bare kladd på mere deig det du trenger det for å få den firkantet. Lag klinkekulestore deigbiter til brikker. Vi laget først noen ganske store, kunstferdige dronninger og konger i deig. De ség sammen, eset og kom ut av ovnen som fire, digre hamstre. (La pynten skille brikkene)

Hun presiserer: - Det er viktig å bruke kristyr og ikke glasur. Kristyr er eggehvite og melis. Glasur er melis og vann. Førstnevnte limer og blir steinhardt.

Og når det skal spilles, gjelder det selvfølgelig å ikke gjøre en julebukk...

Pepperkake-sjakk tenke
Tenke, tenke...