"Verdens beste pizza"

Oppskrift på "verdens beste pizza"

Mengde: nok til 1 porsjonspizza

Deig 1
"Vår favoritt" pizzadeig, 250 g 

Saus
80 gram "La Salsa"

Temperatur
Forvarm ovnen på 275° eller høyere; med bakestein minst 1 time før.

Ingredienser
100 g bøffelmozzarella (alt. fersk kumelk-mozzarella), revet i stykker
ca 70g Salsiccia
tørket oregano
chiliflak (alt. 1/2 finhakket rød chili)
extra virgin olivenolje  

Tilberedning:
1. Lag en pizzabunn på ca. 30 cm i diameter.
2. Fordel sausen utover pizzabunnen. La det være en ca. 2 cm sausfri kant rundt pizzaen. 
3. Fordel Salsiccia over sausen.
4. Fordel osten over pizzaen.
5. Strø en klype hver av tørket oregano og chiliflak over pizzaen. 
6. Ha pizzaen i ovnen, og stek til bunnen er gyllen, osten bobler.  
7. Ta pizzaen ut av ovnen og legg den på kjøkkenbenken. Dryss over litt olivenolje, og server.   

"Vår favorittdeig"
Lett å lage, og lett å jobbe med - den perfekte deigen. Vi er helt sikker på at denne deigen blir din "go to" pizzadeig. 

Mengde: ca. 1,25 kg 

Fordeig
1 dl lunket vann
5 gram fersk gjær
1 dl hvetemel 

1. Rør gjæren ut i vannet i liten bolle.
2. Hell melet over gjærblandingen, og rør godt sammen.
3.  Dekk over bollen med plastfilm og la stå på romtemperatur i minst 2 timer (gjerne lenger, opptil 4-5 timer). Da skal blandingen boble på overflaten.   

Hoveddeig
5 dl lunket vann
10 g fersk gjær
1 kg hvetemel
15 g salt
Fordeigen du satte tidligere 

1. Rør gjæren ut i vannet i en liten skål.
2. Ha mel og salt i bollen til en eltemaskin.
3. Hell gjærblandingen og "fordeigen" over i bollen med melet.
4. Kjør eltemaskinen på lav hastighet (med deigkrok) til deigen er blank og smidig (ca. 15 minutter).
5. Hell deigen over i en annen bolle.
6. Dekk over bollen med plastfilm og ha den i kjøleskapet i 24 timer eller lenger (maks 48 timer).
7. Ta deigen ut av kjøleskapet. Slå ned deigen for at luften presses ut av den.
8. Del deigen i det antallet deigballer du skal bruke ((250 g for en vanlig 30 cm pizza), og la dem komme til romtemperatur (minimum 2 timer). Ha resten av deigen tilbake i kjøleskapet til senere bruk.
9. Legg deigballene i en form, og dryss over litt hvetemel.
10. Dekk formen med plastfilm, og la deigballene heve til det dobbelte. Da er de klar til bruk.

Tips
Du kan lage en hurtig-variant på denne deigen ved å bruke 20 g fersk gjær i hoveddeigen istedenfor 10 g.  Når du kommer til punkt 5 så kan du la deigen heve til det dobbelte på romtemperatur, og så lag porsjons-deigballer som er klar til bruk. Det sagt, så vil deigen bli enda mer smakfull hvis den får hevet lenger (som i oppskriften).     

La Salsa (kokt tomatsaus)
I USA kalles denne sausen for "Marinara". Den inneholder klassiske italienske ingredienser som hvitløk og basilikum, og småkokes, akkurat som bestemoren din ville laget den hvis hun var italiener. Sausene er kjempegod på pizza, men kan også brukes som pizzasaus eller saus til kylling, fisk eller bakte eller grillede grønnsaker. 

800g bokstomater av best kvalitet
3 ss extra virgin olivenolje
1 middelstor løk, hakket
1-2 hvitløkfedd, finhakket
havsalt og kvernet sort pepper
en klype tørket oregano
3-4 store, ferske basilikumblad 

1. Ha tomatene i et dørslag og sil av saften i en bolle. Behold saften.
2. Ha tomatene i en bolle og knus dem med fingrene eller potetstapper.
3. Varm oljen i en tung gryte.
4. Ha i løk, tilsett litt salt og pepper, og stek på middels varme i et par minutter.
5. Ha hvitløk i gryten, rør sammen og stek videre til grønnsakene er myke (ikke brune).
6. Hell tomatene over i gryten, tillsett oregano, rør godt sammen, og kok opp. Reduser varmen og la sausen småkok i ca. 15 minutter. Hvis sausen er for tykk, kan du tilsett noe av tomatsaften.
7. Rør basilikumbladene i sausen, smak til med salt og pepper, og la den koke i et par minutter til.
8. La sausen kjøle ned før den brukes på pizzaen.

Tips Sausen blir enda bedre når den har stått i noen timer, gjerne natten over. Dekk over bollen med plastfilm, og ha den i kjøleskapet. 

Du kan godt sløyfe basilikumblad hvis ønskelig, spesielt hvis du skal ha basilikum på pizzaen.

Hemmelig tips
Hvis du ha et stykke Parmigiano-Reggiano, kan du skjære av et stykke skorpe fra osten og ha den i sausen sammen med tomatene. Fjern den (og kast) når sausen har kjølt helt ned.     

Salsiccia
1 kg grovkvernet svinedeig
2 hvitløkfedd, knuste og finhakket
2 ts salt
1 ts kvernet sort pepper
1 ss fennikelfrø, ristet i en tørr stekepanne til de begynne å lukte litt
1 ss finhakket persille
1/2 ts tørket oregano
1/2 ts chiliflak 

Bland sammen alle ingredienser i en bolle. Salsicciaen som ikke brukes kan pakkes i plastposer og fryser. Det er lurt å pakke farsen i 100g porsjoner.