Skikkelig god hverdagsburger

Tarje Haakstad KAN burgere.

Tarje er daglig leder på Døgnvill Bar og Burger, og forfatter av BURGERBOKA.

I dag viste Traje oss hvordan du lager en helt enkel hverdagsburger. Han ga oss tipsene som gjør at burgermiddagen går fra helt grei....til SKIKKELIG GOD!!

Vi har laget 3 burgere a 150 gram med disse ingrediensene - følger du tipsene i parantes hever du smaksopplevelsen betraktelig!

Dette trenger du:

- 400 gram kjøttdeig (ikke karbonadedeig)
- 3 spruter Worchestersaus - ca 0,5 ts. Har du ikke Worchestersaus går det fint uten!
- Pepper (Salt tar du først når burgerne ligger i stekepannen)
- Hamburgerbrød fra butikken funker fint
- 1-2 tomater (biff-tomat eller andre store, modne tomater)
- 1 løk (rød løk)
- 4 store blader salat (crispy eller lollo)
- 3 tykke skiver ost (cheddar)
- 6 baconskiver


Slik gjør du:

- Kna pepper og Worchestersaus lett inn i kjøttdeigen med hendene (ha gjerne litt olivenolje på hendene, så blir det ikke så mye kliss).

Burger

- Forme 3 burgere ca 1,5 cm tykke. Lag en liten fordypning med tommelen midt i burgerkjøttet, da bøyer ikke kjøttet seg når det steker. Stek på medium varme i stekepanne eller på grillen. Skal du ha ost på, legger du den på burgeren når du har snudd den, da smelter osten fint.


Burger

Ikke press hambrugerne flate med stekespaden mens du steker dem. Da presser du saften ut av kjøttet.

Baconskiver stekes gjerne i egen stekepanne - lav varme i 20 minutter (hvis du har tid). Eller medium varme i 5-10 minutter.

- Skjær tomatene i skiver
- Skjær løk i skiver (lag ringer)
- Riv salaten i passelige biter

Hamburgerbrød (MÅ varmes! Gjerne i stekeovn 200 grader 1-2 minutter eller på grillen penslet med litt olivenolje)

Smør et tykt lag majones på bunnbrødet. Legg på salat, kjøtt-pøkken, tomat, løk og bacon, før du legger på topp-brødet.

Hamburgere
Foto: P4


NAM!!!!!!!!!