Kent ga datteren et helt spesielt «fotballnavn» – nå blir han hetset

– Hvordan kan et navnevalg utløse kommentarer og trusler om voldtekt av min datter?

FÅR KJEFT: Kent Roger Solheim har hatt noen tøffe uker etter at det ble kjent at han har gitt datteren navnet Ynwa Sofie. Foto: Privat
FÅR KJEFT: Kent Roger Solheim har hatt noen tøffe uker etter at det ble kjent at han har gitt datteren navnet Ynwa Sofie. Foto: Privat

Kent Roger Solheim er Liverpool-supporter på sin hals. Da datteren ble født 1. januar i år, ønsket han derfor å gi henne et helt spesielt navn.


Valget falt på Ynwa Sofie, der første navn er en forkortelse for supportersangen You'll Never Walk Alone. Navnevalget fikk stor omtale, og Solheim ble intervjuet av en rekke nasjonale og internasjonale medier.

Nå forteller han imidlertid om både hets og trusler etter at saken ble kjent.

– Det har vært mange stygge kommentarer på sosiale medier. Det har også vært trusler rettet mot datteren min som handler om voldtekt og helt grusomme ting, sier Solheim til Østlands-Posten, som først omtalte saken.

Som blogger er han vant til grov språkbruk i kommentarfeltet, men han har aldri opplevd så mye hat som etter at nyheten om datterens navn ble kjent.

Tærer på kroppen
– Hvordan kan et navnevalg utløse kommentarer og trusler om voldtekt av min datter? Hvordan kan et navnevalg utløse kommentarer om omsorgssvikt og at jeg bruker min datter for oppmerksomhet, skriver Solheim til P4.

Han har også opplevd stygge kommentarer på Twitter, som denne:

«Kan ikke du fucka off i stedet? Å kalle ungen Ynwa er så ultrapatetisk atte hjelp. Det her er bare tøvete. Burde få hjelp, ikke få noe support av noe. Søk hjelp asap. Please. For dattera si skyld»

Foreløpig har ikke Solheim noen planer om å anmelde truslene, men han medgir at han er preget av alt som har skjedd.

– Jeg er sliten, det tærer på kroppen og akkurat nå sliter jeg med å finne gleden i å være nybakt pappa, forteller Solheim til P4.