Nyheter

Scientologene om Kaja Ballo

...og en del av dem er direkte motbydelige.

Foto: P4
Foto: P4

Scientologikirken avviser på det sterkeste at de skal ha drevet stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballos datter til selvmord.

 

Tirsdag ble det kjent at 20 år gamle Kaja Bordevich Ballo begikk selvmord bare timer etter å ha gjennomført en personlighetstest i regi av Scientologikirken i forbindelse med et studieopphold i Frankrike.

 

- Diskriminering

Pressetalsmann Mattias Fosse i Scientologikirken i Norge slår kraftig tilbake mot påstandene om at deres tester kan drive folk til selvmord.

 

- Fordommer. Diskriminering. Det er så enkelt som det.

 

Magne Berge, som selv er tidligere medlem av scientologikirken, mener sekten har flere liv på samvittigheten. Dette er påstander scientologene tar sterkt avstand fra. 

 

- Det får være akkurat det det er, nemlig folk meninger. En del av disse meningene er direkte motbydelige.

 

- Ren intoleranse 

Fosse peker på at scientologikirken i en del land, som USA og Sverige, er regnet som religion, og opererer på lik linje med andre religioner.

 

- Enkelte vil alltid ha disse meningene, og det baserer seg på uvitenhet eller ren intoleranse.

Kommentarer

Si din mening i kommentarfeltet. Vi ønsker stor takhøyde og delte meninger, basert på normal folkeskikk, god tone, innenfor norsk lov og pressens etiske regelverk. Husk at du kommenterer under fullt navn og at vi forbeholder oss retten til å redigere bort innlegg som er upassende.

Se også

Vant 100 000 kroner for andre gang!

Vant 100 000 kroner for andre gang!

Arne Dahl fra Nesoddlandet klarte 10 rette i jackpoten for andre gang på to år.