Hør P4 nå

Det gode liv

Viltgryte

Viltgryte

Prøv en viltgryte med finnbiff. En smaksopplevelse fra vidda.

Publisert 18.02.2010 08:00 av Silje Benedicte Plassen.

Viltgryte

Viltgryte

Dette trenger du:

750 g finnbiff
300 g frisk sjampinjong
1 stk. purre
3 dl vann
5 ss lettrømme
1 dl melk
2 ss hvetemel
4 stk. einebær
3 ss solbærsaft
1 ts salt
½ ts pepper

 

Tilberedningstid: 40-60 minutter
Antall porsjoner: 4

Slik gjør du:

1. Halvtin finnebiffen og stek den raskt på sterk varme.
Brun små porsjoner av gangen og ha over i en gryte.
2. Rens og del purren i biter. Tilsett i gryta og hell over vannet.
Kok opp og la det trekke i ca. 30 minutter.
3. Rens og del soppen i båter og fres den lett i panna før den
tilsettes gryta.
4. Rør sammen rømme, melk og hvetemel og ha det over i gryta
sammen med einerbær, solbærsaft og pepper.
5. Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter. Smak til med salt.