Hør P4 nå

Det gode liv

Viltgryte

Viltgryte

Prøv en viltgryte med finnbiff. En smaksopplevelse fra vidda.

Publisert 18.02.2010 08:00 av Silje Benedicte Plassen.

Viltgryte

Viltgryte

Dette trenger du:

750 g finnbiff
300 g frisk sjampinjong
1 stk. purre
3 dl vann
5 ss lettrømme
1 dl melk
2 ss hvetemel
4 stk. einebær
3 ss solbærsaft
1 ts salt
½ ts pepper

 

Tilberedningstid: 40-60 minutter
Antall porsjoner: 4

Slik gjør du:

1. Halvtin finnebiffen og stek den raskt på sterk varme.
Brun små porsjoner av gangen og ha over i en gryte.
2. Rens og del purren i biter. Tilsett i gryta og hell over vannet.
Kok opp og la det trekke i ca. 30 minutter.
3. Rens og del soppen i båter og fres den lett i panna før den
tilsettes gryta.
4. Rør sammen rømme, melk og hvetemel og ha det over i gryta
sammen med einerbær, solbærsaft og pepper.
5. Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter. Smak til med salt.

Kommentarer

Si din mening i kommentarfeltet. Vi ønsker stor takhøyde og delte meninger, basert på normal folkeskikk, god tone, innenfor norsk lov og pressens etiske regelverk.Husk at du kommenterer under fullt navn og at vi forbeholder oss retten til å redigere bort innlegg som er upassende.