Hør P4 nå

Nytelsesfredag

  • Sponset av
Julelikør
Foto: Andreas Stjernvang/P4

Christers julelikør

Christer Berens er tradisjonen tro allerede i gang med juleforberedelsene, og likøren er nå på glass.

Publisert 05.11.2010 09:15 av Andreas Stjernvang. Foto: Andreas Stjernvang/P4

Det er 40 dager igjen til jul, allikevel er det aldri for tidlig å starte juleforberedelsene! I hvert fall ikke hvis man skal lage julelikør.

 

Christer Berens fantastiske julelikør trenger nemlig 40 dagers lagringstid.

 

- Dette er en klassiker som vi lager hvert år, forklarer Christer, som er i full gang med å legge opp følgende ingredienser på bordet:

 

Christers julelikør

1 vaniljestang
1 appelsin

1 Norgesglass eller liknende
40cl vodka eller rom (40%)
40 hele kaffebønner
40 sukkerbiter (ca. 1 dl)

 

Dette gjør du:

Hold en gaffel i den ene hånden, og en appelsin i den andre. Prikk gaffelen 40 ganger inn i appelsinen.

 

Legg deretter appelsinen ned i norgesglasset.

 

- Vær påpasselig med å ha en appelsin som ikke er større en norgesglasset, formaner Christer. 

 

Legg alle ingrediensene i glasset, og fyll på med sprit (en halv flaske på hvert glass), slik at appelsinen dekkes. 

 

-  Det sentrale tallet er 40. Hell i 40 kaffebønner og 40 sukkerbiter, forklarer mesterkokken.

 

Det er det samme om du bruker brunt eller hvitt sukker. Samtidig gir det brune kanskje en ekstra piff på smaken.

 

Steng deretter glasset, og la det stå i 40 dager.

 

Når disse dagene har gått, er likøren klar til og nytes!

Kommentarer

Si din mening i kommentarfeltet. Vi ønsker stor takhøyde og delte meninger, basert på normal folkeskikk, god tone, innenfor norsk lov og pressens etiske regelverk.Husk at du kommenterer under fullt navn og at vi forbeholder oss retten til å redigere bort innlegg som er upassende.