Hør P4 nå

Middagstips

Saus til ribbe og medisterkaker
Foto:

Saus til ribbe og medisterkaker

God saus til ribba og medisterkakene er viktig. Prøv denne enkle og gode oppskriften.

Publisert 30.12.2010 09:00 av Hege Berg Løkken.

Saus til ribbe og medisterkaker

 

 
Ingredienser
  • 4ss smør
  • 3ss mel
  • sjy fra ribbe
  • sukker, salt, pepper
Slik gjør du:

Smelt 4 ss smør i en jerngryte, ha i ca. 3 ss mel og brun dette. Rør godt underveis og pass på til det begynner å bli brunt. Tas til side.

 

Løft vekk ribba fra formen den har stekt i. Tilsett litt vann og kok ut panna - bruk en steikespade e.l. og skrap godt i bunnen.

 

Sil dette i mel- og smørblandingen - som ikke bør være for varm. Rør godt. Om det er kraft fra medisterkakene, så kan dette også brukes i sausen.

 

Om sausen blir for tykk, kan potetvannet, grønnsakvannet etc. brukes til å lage den tynnere - sausen til ribbe skal ikke være tykk.

 

Ha i en klype sukker, smak på sausen og tilsett mer salt og pepper dersom det er nødvendig. Bruk sukkerkulør for å få en mørkere saus.

Kommentarer

Si din mening i kommentarfeltet. Vi ønsker stor takhøyde og delte meninger, basert på normal folkeskikk, god tone, innenfor norsk lov og pressens etiske regelverk.Husk at du kommenterer under fullt navn og at vi forbeholder oss retten til å redigere bort innlegg som er upassende.