Hør P4 nå

Middagstips

Saus til ribbe og medisterkaker
Foto:

Saus til ribbe og medisterkaker

God saus til ribba og medisterkakene er viktig. Prøv denne enkle og gode oppskriften.

Publisert 30.12.2010 09:00 av Hege Berg Løkken.

Saus til ribbe og medisterkaker

 

 
Ingredienser
  • 4ss smør
  • 3ss mel
  • sjy fra ribbe
  • sukker, salt, pepper
Slik gjør du:

Smelt 4 ss smør i en jerngryte, ha i ca. 3 ss mel og brun dette. Rør godt underveis og pass på til det begynner å bli brunt. Tas til side.

 

Løft vekk ribba fra formen den har stekt i. Tilsett litt vann og kok ut panna - bruk en steikespade e.l. og skrap godt i bunnen.

 

Sil dette i mel- og smørblandingen - som ikke bør være for varm. Rør godt. Om det er kraft fra medisterkakene, så kan dette også brukes i sausen.

 

Om sausen blir for tykk, kan potetvannet, grønnsakvannet etc. brukes til å lage den tynnere - sausen til ribbe skal ikke være tykk.

 

Ha i en klype sukker, smak på sausen og tilsett mer salt og pepper dersom det er nødvendig. Bruk sukkerkulør for å få en mørkere saus.