Nytelsesfredag

Christers strømtorsk

P4s mat- og vinekspert Christer Berens serverer denne fredagen vår kjære torsk på ypperligste vis!

Foto: Andreas Stjernvang/P4
Foto: Andreas Stjernvang/P4

Strømtorsk

Kjøpes i porsjonsform – litt som salmalaks, men andre typer torsk kan også brukes,

 

2-3 personer:

400 g torsk

1 paprika

2 tomater

Salt og pepper

 

Sett ovnen på 160 grader. Strø salt på oversiden av torsken. La det ligge i fem minutter. Skyll og tørk av saltet. Dette gjør torsken hvitere og fastere i kjøttet.

 

Kutt paprika og tomater i store skiver, og del torsken i tre til fire biter. Legg alt dette i ildfast form.
Sett inn i ovnen og la det stå i ca. 15 minutter. Ta ut torsken, og legg la den hvile under folie i noen minutter før servering.

 

Saus

50 g smeltet smør

2 ss soyasaus

2 ss sitron eller lime

 

Smelt smøret på høy varme og fjern bunnfallet. Tilsett resten av ingrediensene.

 

Potetmos

250 g poteter

200 g sellerirot

2 hvitløksfedd kokt i melk

Salt og pepper

Persille

 

Kok alt mørt og press med en potetpresse. Smak til med salt og pepper. Strø på litt persille før servering.

Kommentarer

Se også

Stafettgull til Norge

Stafettgull til Norge

Det ble VM-gull til Norge på stafetten i Falun.