Hør nå
Strømtorsk
Foto: Andreas Stjernvang/P4

Christers strømtorsk

P4s mat- og vinekspert Christer Berens serverer denne fredagen vår kjære torsk på ypperligste vis!

Publisert 21.01.2011 09:13 av Andreas Stjernvang. Foto: Andreas Stjernvang/P4
Hør lyd: Nytelsesfredag

Strømtorsk

Kjøpes i porsjonsform – litt som salmalaks, men andre typer torsk kan også brukes,

 

2-3 personer:

400 g torsk

1 paprika

2 tomater

Salt og pepper

 

Sett ovnen på 160 grader. Strø salt på oversiden av torsken. La det ligge i fem minutter. Skyll og tørk av saltet. Dette gjør torsken hvitere og fastere i kjøttet.

 

Kutt paprika og tomater i store skiver, og del torsken i tre til fire biter. Legg alt dette i ildfast form.
Sett inn i ovnen og la det stå i ca. 15 minutter. Ta ut torsken, og legg la den hvile under folie i noen minutter før servering.

 

Saus

50 g smeltet smør

2 ss soyasaus

2 ss sitron eller lime

 

Smelt smøret på høy varme og fjern bunnfallet. Tilsett resten av ingrediensene.

 

Potetmos

250 g poteter

200 g sellerirot

2 hvitløksfedd kokt i melk

Salt og pepper

Persille

 

Kok alt mørt og press med en potetpresse. Smak til med salt og pepper. Strø på litt persille før servering.

 

Sponset av