Hør P4 nå

Nyheter

Trafikk, Sverige, E6

Tuter for å unngå bompengeavgift

Bilister har funnet løsningen på å slippe bompengeavgift, noe som frustrerer veimyndighetene.

Publisert 01.04.2013 09:32 av Mona Tiller

Autopassbrikkene som brukes i de fleste av landets bomringer slår nemlig ikke ut dersom bilister tuter i det de passerer. Dette er en ordning ment for å hindre bomavgift for utrykningskjøretøy med sirenene på.

- Det er jo sterkt bekymringsfullt både at så mange har oppdaget at det finnes muligheter for å lure seg unna, og at det er så enkelt å gjøre det, sier samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) til P4 Nyhetene.

- Dette betyr jo at bilistene også unndrar seg den dugnaden som bompengeinnkrevingen er, der alle bilister som bruker veien må betale, sier Arnstad.

Vil ta tid å ordne opp


Samferdselsministeren har bedt Statens vegvesen om å gå gjennom systemene slik at de får forhindret bilister i å lure seg unna.

- Vi må få gjort noe med dette ganske fort, sier veidirektør Terje Moe Gustavsen.

Men ifølge ham vil det ta tid før de klarer å ordne opp i problemet.

- Det er jeg lei meg for, fordi det fører til at mange blir irriterte over at noen bilister slipper unna, sier Gustavsen.

I mellomtiden har Arnstad en klar oppfordring til bilistene.

- Slutt å tut!

Kommentarer

Si din mening i kommentarfeltet. Vi ønsker stor takhøyde og delte meninger, basert på normal folkeskikk, god tone, innenfor norsk lov og pressens etiske regelverk.Husk at du kommenterer under fullt navn og at vi forbeholder oss retten til å redigere bort innlegg som er upassende.

 

Nyheter fra P4

 • Drapsdømt hushjelp anker

  Hushjelpen som er dømt til 13 års fengsel for drapet på Pål Stener Johannesen har bestemt seg for å anke til Høyesterett.
 • Alvorlig skadd etter ulykke

  En person skal være alvorlig skadd etter en trafikkulykke i et kryss på Romerike.
 • Over 7000 mistet livet av Ebola

  Nå har over 7000 mennesker mistet livet av Ebolaepidemien.
 • Gløersen vant i Davos

  Anders Gløersen kom inn som erstatter, men kom først i mål - og vant 15 km fristil i Davos i ettermiddag. Dette var hans første verdenscupseier i et distanserenn.
 • Stor skredfare i vest

  Det varsles stor snøskredfare i Rogaland, Hordaland og ytre strøk av Sogn og Fjordane i morgen.