AC/DC-vokalist i Valdres

Den norske legen Arild Jacobsen har rett som det er familiebesøk av AC/DC- vokalist Brian Johnson. En gang kjørte han seg bort med hundespann.

 Foto: Privat
Foto: Privat

Tirsdag kommer AC/DC til Oslo. Onsdag sparker de i gang europadelen av Black Ice Tour. Det blir også første konsert i nye Telenor Arena på Fornebu. 20.000 billetter ble revet bort på rekordtid.  

 

Jovial svoger
Arild Jacobsen fra Beitostølen trenger aldri å kjøpe billett til bandets konserter. Kommunelegen i Øystre Slidre er nemlig svoger til vokalist Brian Johnson.  

 

- Han er utrolig jovial og lett å prate med. Selv om han nå er en megastjerne, har han begge bena godt plantet på jorda. Han er en artig type, har alltid en skrøne og masse vitser på lager. Det er ikke vanskelig å være sammen med han. Han er en hurragutt, forteller Jacobsen og understreker at svogeren er en ordentlig familiemann.

 

Kona til Brian Johnson er søster til Arilds kone. Deres to yngste sønner går på skole i USA, og bor nå hos tante i Florida mens onkel Brian er på turné.

 

Jacobsen forteller at de har normal, tett kontakt som andre familier. De treffes to-tre ganger i året, snakkes på telefon og mailer hverandre.  

 

Forsvant med hunder
Brian Johnson har besøkt sin norske familie en rekke ganger, men misliker kulde, snø og ski. Han har vært her i konfirmasjon, på fisketur i Valdres og en gang prøvde han slede med Siberian Husky:

 

- Han kjedet seg en vinter han var her og fikk låne tre bikkjer. Han føyk av gårde, men hadde ikke lært seg kommando-ord, så de ville ikke snu.  

 

- Hvor lang tur snakker vi om?  

 

- Nei, det var ikke så langt i kilometer, men han hadde store problemer med å få snudd, og brukte en god del tid på det.  

 

- Var han like blid da?  

 

- Ja, etter at han fikk roet seg og fikk en liten scotch var det glemt det, humrer Jacobsen.  

 

Gode historier har som kjent en tendens til å utvikle seg. Brian har hevdet at han ikke fikk snudd før Finland.  

 

- Han glemmer det ikke. Han har nevnt episoden en del ganger etterpå. Han liker å ta den opp i lag, sier hans norske svoger til P4.

    

Angus på telefon
Under norgesbesøket bor de som alltid på samme hotell. De spiser med resten av bandet og dra sammen med dem til arenaen:  

 

- Det er veldig enkle folk. Veldig lett å prate med, og når det er familie tror jeg de bare synes det er gøy. Det er hei-hei, er det deg igjen og hvordan har du det?  

 

Og det er ikke fritt for at bandet har hatt bruk for en norsk lege også. Under en konsert et eller annet sted i verden var gutta på tråden, da gitarist Angus Young skadet seg:  

 

- Han datt litt forkjært, også fikk han det han trodde var et ribbensbrudd. De prøvde å ringe meg opp, men det var helt umulig under det bråket som var der, men jeg fikk pratet med han etterpå, sier Jacobsen.   

 

AC/DC er nå tilbake på veien for første gang på åtte år. Arild Jacobsen har store forventninger:

 

- Jeg hadde ikke hørt om AC/DC før jeg ble kjent med han, men jeg synes det er et megaband. Det svinger rundt dem, og det ligger litt blues i bånn. Det er de som selger mest - de gode gamle - dette blir megabra!

 

Brian Johnson
AC/DC-vokalist Brian Johnson (til høyre) klar for fisketur i Valdres med sin norske svoger Arild Jackobsen. Foto: Privat
AC/DC-vokalist Brian Johnson (til høyre) klar for fisketur i Valdres med sin norske svoger Arild Jackobsen.