Daniel (29) har over 2,6 millioner kroner i gjeld – eier ingenting

– Jeg føler meg veldig råtten.

SJOKK: Når Daniel får vite hvor mye gjeld han egentlig har opparbeidet seg får han sjokk.  Foto: TV3
SJOKK: Når Daniel får vite hvor mye gjeld han egentlig har opparbeidet seg får han sjokk. Foto: TV3

Onsdag kveld er det premiere på en ny sesong av programmet «Luksusfellen» på TV3. Der møter vi Daniel Askevold (29), som har rotet seg inn i store pengeproblemer.

Han jobber med utvikling av produkter for dagligvarebransjen, og selv med en svært god lønn har han skaffet seg så mye gjeld at han ikke klarer å betjene den. 

Dyre vaner
Allerede svært ung skaffet Daniel seg dyre vaner. Han liker å spandere på byen, elsker å reise - og har til tider brukt så mye som 10.000 kroner på mat til kun seg selv i måneden.

I tillegg til et skyhøyt forbruk var Daniel bare 25 år da han kjøpte seg en stor tomannsbolig til 4,8 millioner kroner. Han hadde imidlertid ingen egenkapital og lånte derfor alle pengene.

– Etter to år forsto jeg at det regnestykket jeg hadde sett for meg ikke fungerte, og da ble jeg nødt til å selge leiligheten. Jeg fikk 4 millioner kroner for den, forteller Askevold i programmet. 

Saken fortsetter under bildet
Daniel
PROBLEMER: Daniel har skaffet seg enormt dyre vaner og det har ført til at han hver måned må betale over 60.000 kroner for å betjene gjelda. Foto: TV3


– Skikkelig smørje
Den unge mannen endte dermed opp med et tap på 800.000, men i tillegg til denne gjelden har han skaffet seg enda større problemer, blant annet ved å krasje en leaset bil og bruke kredittkort.

– Jeg har hatt mellom 7 og 10 kredittkort og jeg har brukt penger jeg ikke har hatt, for jeg har ikke sett noe lys. Det har blitt en skikkelig smørje, forklarer han. 

Daniel eier ingenting selv og estimerer sin egen gjeld til å være rundt 1,6-1,7 millioner kroner. Gjelden viser seg derimot å være så mye som 2,6 millioner.

– Jeg tenker at dette er et sinnsykt beløp å skylde for ting som er brukt på piss. Jeg føler meg veldig råtten, sier han til TV3.

Luksusfellen-ekspert Hallgeir Kvadsheim er ikke imponert over Daniel sin omgang med penger. 

– Dette er et lån som det er umulig å betjene, men jeg skal vri hjernen min for å se om det finnes noen måte å løse denne situasjonen på, men dette er veldig vanskelig, sier Kvadsheim.

Hele episoden kan du se på TV3 onsdag kveld klokken 20.30.