Dette er verdens rareste Guinness-rekorder

Visste du hvor mange Big Mac-burgere et menneske har rekorden for å konsumere?

FASTFOOD-FRELST: Donald Gorske har spist seg til en Guinnes World Record gjennom Mc' Donalds sine Big Macs.  Foto: skjermdump
FASTFOOD-FRELST: Donald Gorske har spist seg til en Guinnes World Record gjennom Mc' Donalds sine Big Macs. Foto: skjermdump

Vi går nå inn i et nytt år, og med det kommer en ny bok fra Guinness World Records. Mange velger å sette tidligere ubesatte rekorder, mens noen prøver å slå gamle. 

Her et knippe av de rareste rekordene satt, om du har noen planer om å slå dem i 2017: 

1. Antall triks gjennomført av en katt på et minutt
Australske Robert Dollwet klarte i februar 2016 å sette rekorden for flest antall triks gjennomført av en katt på ett minutt, sammen med katten sin Didga. Triksene innebar blant annet å stå på skateboard og vinke. Totalt klarte duoen 20 triks. 

- Måten jeg fikk henne (katten) til å rulle på skateboardet, var å gi henne kenguru-kjøtt på brettet, og øvde henne opp etter hvert til å stå, og deretter rulle bortover komfortabelt. Hun elsker rått kenguru-kjøtt. Jeg er så stolt av henne, sier han i et intervju til Guinness World Records. Katten har han reddet fra dyrebeskyttelsen. 

Saken fortsetter under videoen.
 

2. Antall M&M spist med bind for øynene og spisepinner på et minutt
Ashrita Furman er mannen som har rekorden for å ha flest rekorder, hele 230. En av dem er antall M&M-sjokolader spist med bind for øynene og spisepinner, utført på ett minutt. 

Antallet er kanskje lavere enn en skulle tro, det er "bare" 20 sjokoladebiter. Rekorden ble satt i desember 2011, og hittil har ingen klart å slå ham. 

En av hans andre rekorder er verdens største popcorn-skulptur.

3. Antall McDonald's Big Mac-burgere konsumert i løpet av et liv 
Den 24. august 2016 kunne 63 år gamle Donald Gorkse endelig smykke seg med tittelen av flest Big Macs spist av et menneske.

I 44 år har amerikaneren spist i snitt 14 Big Mac-burgere i uken, der bare åtte dager har vært uten en burger. Ikke fordi han var lei, men på grunn av snøstorm. Nå har Gorkse til en hver tid burgere i fryseren - i tilfelle resturanten kan komme til å holde stengt en dag.

Vil du prøve å slå rekorden hans, burde du muligens starte nå - da antallet er på 28 788 burgere.

I ettertid har han fortsatt å spise, og under kan du se videoen av når han runder burger nummer 29 000.

Saken fortsetter under videoen.

4. Største menneskelige domino-fall
I juli 2016 var over 2000 mennesker i Wuhan i Kina med på å sette en noe uvanlig rekord.  Rekordforsøket, som besto av menneskelige domino-brikker stående inntil madrasser, varte i 14 minutter og 47 sekunder. 

Saken fortsetter under videoen.

5. Antall toalettseter knust ved hjelp av hodet 
Det er ikke lett å vite hva som gikk gjennom hodet på tyskeren Kevin Shelley, da han bestemte seg for å sette rekorden for flest toalettseter knust ved hjelp av hodet.

På ett minutt klarte Shelley å knuse seg gjennom 46 toalettseter laget av tre.
Rekorden ble satt i 2007, og siden har ingen klart (eller følt presset for) å slå ham. 

6. Raskeste 100 meter med boks på hodet, gjennomført av hund
Det var i 2008 at amerikanske Alex Rothaker ved hjelp av hunden Sweet Pea satt rekorden for raskeste 100-meters løp med boks på hodet. Tiden ble 2 minutter og 55 sekunder, godt gjennomført av den konsentrerte Border-Collien. 

7. Lengste hodehår på en kvinne
Kinesiske Xie Qiuping trumfer listen over kvinner med lengst hodehår, med sine 5,6 meter. Til sammenligning er dette nesten like langt som en hel giraff. 

Xie har spart håret siden 1973, da hun kun var 13 år gammel. Rekorden ble satt i 2004, og 56-åringen sitter fortsatt ved rekorden. 

Til dem som skulle lure, sier hun: - Det går helt fint å ha det slik, jeg er vant til det. 

Saken fortsetter under innlegget.


8. Flest magitriks gjennomført i løpet av et fallskjermhopp
Det var i oktober 2016 britiske Reino Unido satte rekorden for flest magitriks gjennomført i løpet av et fallskjermhopp. I løpet av hoppet klarer han å gjennomføre hele 11 magitriks. 

Rekordforsøket ble gjort i forbindelse med en innsamlingsaksjon for et barnesykehus. 

Saken fortsetter under videoen.


9. Største korthus
Det tok amerikaneren Bryan Berg 44 dager å bygge det som skulle holde rekorden for verdens største korthus, bestående av 218 792 kort. Strukturen ble bygget i Kina mars 2010, og er en replika av flere kjente bygninger. 

For en konsentrasjon! 

Saken fortsetter under videoen.


10. Raskeste å drikke en liter sitronsaft gjennom sugerør
Mens vi feiret nasjonaldagen her i 2016, fikk amerikaneren Dennis Bermudez trofeet sitt for å være den raskeste til å drikke en liter sitronsaft gjennom et sugerør.

 Rekorden ble satt på 22,75 sekunder, der alle de andre motstanderne trakk seg etter første forsøk, og Dennis prøvde igjen.  Den tidligere rekorden var på 24 sekunder.