Her avslører «Luksusfellen»-eksperten de dramatiske nyhetene

- Går det an å være så korka, egentlig?

Inge Martinsen (46) er en impulsiv fyr som kommer fra en ekte motorsportfamilie. I 20-årene brukte mye av pengene sine på dette, og nektet seg sjelden noe han hadde lyst på. Svært mange turer på byen har det også blitt.

Nå ser imidlertid livet hans ganske annerledes ut. 

Trebarnsfaren har ikke hatt råd til å betale husleie, og har derfor sett seg nødt til å flytte inn i en campingvogn i Hoff kommune i Vestfold. Han jobber som elektriker, og har en årsinntekt på 460.000 kroner. 

- Når jeg ser tilbake på det jeg har gjort, så har det jo så klart kostet mye penger. Jeg kunne sikkert sittet med et flott hus og levd et normalt A4-liv. Men nå sitter jeg her da, med mye gjeld og ingen verdier, sier Martinsen.

Han sliter med konstant dårlig samvittighet overfor de tre barna sine, og føler at han ikke får gjort ting sammen med dem.

SE VIDEO ØVERST I SAKEN!

LES OGSÅ: Ståle (49) tjener 96.000 kroner i måneden - må ha hjelp fra Luksusfellen

Saken fortsetter under bildet
Luksusfellen

KONGE: - Jeg ønsket å være litt mer konge enn det jeg egentlig var, forteller Inge. Foto: TV3

Enormt mye renter
«Luksusfellen»-økonom Silje Sandmæl vil visualisere hvor mye gjeld 46-åringen faktisk har pådratt seg - og hvor mye av dette som er renter og omkostninger.

Martinsen får i oppdrag å lage en vegg der de ulike delene av gjelden er skrevet på klossene. I alt ender han opp på mer enn 1,2 millioner kroner, hvorav omtrent en tredjedel er renter og omkostninger.

- Jeg er skuffet over meg selv. Går det an å være så korka, egentlig?

Saken fortsetter under bildet
luksusfellen

GJELDSVEGG: Inge blir bedt om å bygge en vegg som viser hvor mye han har i gjeld totalt. Til slutt må han bruke stige. Foto: TV3

Lønnstrekk
Midt under seansen, ringer plutselig telefonen til Silje. Kollega Magne Gundersen har dårlige nyheter - og det haster.

- Jeg har jobbet mer med gjelden til Inge, og det jeg har funnet ut nå, gruer jeg meg til å fortelle til ham og Silje, sier Gundersen.

Han drar umiddelbart til de to, og kan fortelle om - for Inge - dramatiske nyheter.

- Det jeg har funnet ut, er at det har kommet et lønnstrekk, som begynner å gjelde fra neste måned, forteller Magne Gundersen til bekymrede miner fra de to andre.

LES OGSÅ: Jan Erik (29) bruker 15.000 kroner på nesespray i året

Saken fortsetter under bildet
inge

OVERRASKES: Her kommer «Luksusfellen»-ekspert Magne Gundersen for å fortelle kollega Silje Sandmæl og Inge Andersen om det siste han har funnet ut. Foto: TV3

Moren risikerer å miste huset
Lønnstrekket kommer som en følge av et restlån på bilen.

- Dette trekket er så stort at det tar hele summen vi hadde tenkt at du skulle forhandle om med kreditorene. Det er på 6000 kroner i måneden, og gjelder i to år. Konsekvensen er at du ikke har et rødt øre å betale til alle de andre kreditorene, forklarer Gundersen.

I tillegg får dette konsekvenser som kanskje er enda mer alvorlig.

- Når du ikke har noe å betale til de andre kreditorene, skjer det noe med restboliglånet ditt. Der er jo moren din kausjonist. Og kan ikke du betale noe på det, så må hun betale. Både renter og avdrag. Og hvis ikke hun kan betale, så går boligen. Det er den harde virkeligheten, sier Gundersen.

Nyhetene gjør sterkt inntrykk på 46-åringen.

SE VIDEO AV SEANSEN ØVERST I SAKEN!

Saken fortsetter under bildet
inge

SJOKKERT: Inge blir satt ut når han skjønner at moren risikerer å miste huset. Foto: TV3

- Nå er jeg tom. Nå raste det litt sammen her. Jeg må få samlet meg, sier en preget Inge Martinsen - mens «Luksusfellens» eksperter forbereder seg på svært tøffe tak med kreditorene.

Hvordan det går med trebarnsfaren, ser du på TV3 onsdag klokken 20.30.

LES OGSÅ: Her skjeller han ut «Luksusfellen»-Hallgeir: - Nå klikker det for meg!