Derfor fikk «Skam»-stjernen berg- og dalbanen helt for seg selv

Fansen gjorde store øyne.

NRKs suksesserie, «Skam», har fans over hele verden, også i vårt naboland Sverige.

Derfor var det mange som hevet øyenbrynene da Thomas Hayes (20), bedre kjent som «William» i serien, entret Liseberg i helgen.

Faktisk fikk Hayes og en kamerat hele attraksjonen for seg selv da de skulle prøve seg i Skandinavias lengste og raskeste berg- og dalbane, «Helix»

Svenske Alicia Jansson (18), som er stor «Skam»-fan, fikk filmet hele opptrinnet.

Se videoen øverst i saken!

Saken fortsetter under bildet
hayes
UREDD: Thomas Hayes og kameraten fikk prøve seg i den 52 meter høye attraksjonen Helix, som har en toppfart på 100 km/t. Foto: NTB scanpix/Liseberg

Ble litt satt ut
Hun forteller til Expressen, som først omtalte episoden, at hun og venninnene først stusset over at to gutter fikk hele toget helt for seg selv – men at de ble litt «starstruck» da de skjønte hvem det var snakk om.

– Det var heftig å se ham, ettersom han er så utrolig mye omtalt. Det var veldig lang kø til Helix, men han og kameraten fikk kjøre alene, forteller Alicia Jansson til P4.

Hun har sett alle de fire sesongene av den norske kultserien.

– Jeg har sett alt som er, og synes serien er veldig virkelighetsnær. Man kan helt klart kjenne seg igjen, forteller hun.

Etter at turen var over, var det flere fans som ønsket seg en selfie med Hayes, men dette ble avslått.

Tenkte på sikkerheten
Liseberg bekrefter at de tok spesielle hensyn da den norske ungdomsstjernen var på besøk lørdag.

– Det stemmer at han var der og kjørte et eget tog. Grunnen var at man var redd for at noen med mobiltelefon skulle prøve å ta bilder under turen, og på den måten utsette andre for faren det er for å miste den. Så dette var vurderingen som ble gjort, forteller presseansvarlig Mats Andersson hos Liseberg til Expressen.


william
POPULÆR: Thomas Hayes ble kjent over natten etter at han dukket opp i rollen som William i «Skam». Foto: NRK