Erling Kagge sloss med lærer: – Jeg mistet et par tenner

Var en skikkelig hissigpropp på skolen.

Eventyreren Erling Kagge er både advokat, polfarer, forlegger, forfatter og kunstsamler. Men som tenåring på ungdomsskolen var han en hissigpropp.

– Jeg er yngst av tre brødre så jeg fikk jo litt juling i oppveksten, forteller Kagge til P4s Radiofrokost. 

Han er ute med boken «Stillhet i støyens tid», men under sitt besøk hos P4s Radiofroksot ble han bedt om å bedrive en ikke fullt så stille aktivitet. 

I forbindelse med Cecilia Brækhus sin kommende boksekamp i Oslo har nemlig en boksemaskin kommet på plass i morgenprogrammets studio, og Erling måtte selvsagt prøve seg. Men noen slåsskjempe er han ikke. 

– Jeg sluttet å slåss veldig tidlig, jeg fikk slått ut et par tenner av læreren min på ungdomsskolen og da ga jeg meg, forteller han.

Saken fortsetter under bildet
Erling Kagge
HISSIG: I sine ungdomsår var Erling Kagge en hissigpropp. Det endte opp med å koste ham noen tenner. Foto: NTB scanpixSituasjonen oppsto på grunn av en uengihet mellom Erling og læreren. 

– Jeg var en hissigpropp og han var enda mer hissig. Tennene mine røyk og siden det har jeg ikke slått, forklarer Erling Kagge til P4s Radiofrokost.

Han er temmelig sikker på at læreren hadde fått sparken i dag, og at han også burde hatt det den gangen, men skolesystemet så annerledes ut på 70-tallet.

– Jeg fikk ikke slått tilbake ettersom jeg gikk i gulvet. Det heter vel at den klokeste gir seg, det er ikke alltid tilfelle, men i denne gangen stemte det, avslutter Kagge. 

LES OGSÅ: Erling Kagge mener nordmenn blir sutrete i kulda

Hvordan Erling Kagge klarte seg mot boksemaskinen kan du se i videoen øverst i saken!