Michael Jackson portretteres i ny TV-serie – datteren raser

Ser ikke humoren i ny komedieserie.

FORNÆRMET: Paris Jackson setter ikke pris på hvordan hennes avdøde far blir fremstilt i ny serie. Foto: Skjermdump YouTube/@SkyArts
FORNÆRMET: Paris Jackson setter ikke pris på hvordan hennes avdøde far blir fremstilt i ny serie. Foto: Skjermdump YouTube/@SkyArts
Det har snart gått åtte år siden Michael Jackson gikk bort. Siden den gang har familien tatt vare på hans rykte og nå skaper en ny komiserie fra Sky Arts sinne i Jackson-familien. 

Sky Arts la nylig ut en trailer for sin serie «Urban Myths» på Youtube. Den tar for seg urbane myter om kjente mennesker på en humoristisk måte, og en av historiene omhandler Elizabeth Taylor, Marlon Brando og Michael Jackson.

Sistnevnte blir spilt av skuespiller Joseph Finnes og det er spesielt det som har blitt kritisert, skriver Metroxpress


Feil farge
Michael Jackson var som kjent afroamerikaner, men det kan ikke sies om Finnes. Kritikerne mener at dette er et tydelig eksempel på at skuespillere med hvit hud får roller som hadde vært mer passende for fargede, skriver det danske nettstedet. 

Det som har fått Michael Jacksons datter, Paris Jackson, til å se rødt er ikke bare hvem som spiller rollen som hennes far, men også seriens innhold. 


«Jeg er så utrolig krenket av dette og tror mange andre også er det. Det gir meg lyst til å kaste opp», skriver hun i en Twitter-melding. 

Hun skriver også at hun er forbannet over oppførselen til de som har laget serien. 

«De er påfallende intensjonelle i sine fornærmelser, ikke bare mot min far, men også mot min gudmor Liz (Elizabeth Taylor red.anm.)», skriver hun i en annen Twitter-melding

Saken fortsetter under bildet
Paris Jackson
RASER: Paris Jackson er ikke imponert over Sky Arts nye TV-serie. Foto: AFP


Roadtrip
Den urbane myten som episoden om Michael Jackson er basert på handler om en biltur som skal ha funnet sted i etterkant av terrorangrepet 11. september 2001. 

Jackson hadde holdt en konsert i New York og grunnet terrortrusselen gikk det ingen fly. Med på konserten hadde han hatt Elizabeth Taylor og Marlon Brando og de valgte å leie en bil for selv å kjøre hjem, skriver Metroxpress. 

Historien om roadtripen, som må sies å være av det celebre slaget, kom ikke ut før i 2011 da en av Taylors tidligere assistenter sladret til pressen.