Seal kaller Oprah for en hykler

«Du har vært en del av problemet i tiår, men plutselig tror alle du er løsningen»

OPPRØRT: Seal mener Oprah er en hykler Foto: Scanpix
OPPRØRT: Seal mener Oprah er en hykler Foto: Scanpix
Under Golden Globes den 8. januar var det mange av Hollywoods superstjerner samlet. Kvinnene hadde i forkant bestemt seg for å være iført sort for å vise sin støtte til #metoo og #timesup emneknaggene, som er med på å støtte kvinner som har blitt utsatt for seksuell trakassering eller overgrep.

Talkshow-dronningen Oprah Winfrey mottok Cecil B. deMille-prisen for å ha gitt et «fremragende bidrag til underholdningsverdenen». I takketalen snakket hun om «Time's up», og at hun ikke ville at noen flere kvinner skulle trenge å si #Metoo. Talen ble hyllet over hele verden, og flere mente Oprah burde stille som kandidat til presidentvalget i 2020.

Men ikke alle var like imponert. Artisten Seal la nemlig ut et bilde på Instagram torsdag hvor det kan tolkes som han kritiserte Oprah og kaller henne for en hykler, og mener hun har vært en del av problemet i mange tiår.

Saken fortsetter under bildet

«Å det glemte jeg.. Du har hørt om ryktene men du hadde ingen anelse om at han faktisk har gjentatte ganger overfalt unge skuespillerinner som ikke hadde peiling på hva de var med på. Min feil» Skrev Seal på bildet

Han la også til emneknaggen #SanctimoniousHollywood, som vil si å gjøre «show» av å være moralsk overlegen til andre mennesker. 

Seal sa i en video som ble postet etter at bilde fikk mye kritikk, at han ikke på noen måte mente det som et personangrep mot Winfrey, men mer for å beskrive hvordan Hollywood fungerer. 

«Den hykleriske, dobbel-standare naturen og oppførsel i Hollywood» sier Seal i videoen. 

Flere er skeptiske
På tirsdag skrev også «Family Guy» skaperen Seth MacFarlane en tweet der han sier han ikke ser positivt på situasjonen til USA hvis Oprah stiller til valg. 

Saken fortsetter under bildet

«Oprah er uten tvil en fantastisk taler. Men tanken på at en reality-stjerne skal stille mot en Talkshow-vert er forstyrrende dystopisk» skriver MacFarlane på Twitter.