Shannen Dohertys kreftsykdom sprer seg

Den tidligere «Beverly Hills 90210»-stjernen forteller om sitt livs kamp

SYK: Skuespiller Shannen Dohertys kreftsykdom har spredd seg. Her sammen med kollega Holly Marie Combs tidligere i år. Foto: AFP
SYK: Skuespiller Shannen Dohertys kreftsykdom har spredd seg. Her sammen med kollega Holly Marie Combs tidligere i år. Foto: AFP
Siden februar 2015 har den amerikanske skuespilleren Shannen Doherty kjempet mot en grusom kreftdiagnose.

45-åringen har måtte fjerne et av brystene, som en følge av sykdommen, men til amerikanske Entertainment Tonight, forteller den tidligere «Beverly Hills 90210» og «Charmed»-stjernen at sykdommen likevel sprer seg.


– Jeg hadde brystkreft, som spredte seg til lymfeknutene. Etter en av operasjonene mine oppdaget vi at kreftcellene kan ha spredt seg videre i kroppen, forteller skuespilleren åpenhjertig til Entertainment Tonight.

Artikkelen fortsetter under bildet
Beverly Hills 90210
90-TALLET: På 90-tallet spilte Shannen Doherty «Brenda Walsh» i det som da var verdens mest populære TV-serie, «Beverly Hills 90210»

Får strålebehandling
Doherty har vært svært åpen om sin kamp mot sykdommen i det siste, noe hun har fått mye honnør for. På hennes Instagram-profil kan følgerne få et innblikk i sorger og gleder i kampen. I juli delte hun bilder fra ettermiddagen hvor hun måtte klippe håret, en ettermiddag som i følge henne selv var svært traumatisk.

Step 1

A photo posted by ShannenDoherty (@theshando) on

Step 6

A photo posted by ShannenDoherty (@theshando) on

Hun får nå cellegift, og skal også motta strålebehandling. Hvor langt sykdommen har gått vet hun ikke, men hun er åpenhjertig om frykten hun føler.

– Uvissheten er det verste. Vil behandlingene virke? Må jeg gjennom dette en gang til? Smerte kan jeg takle, å leve uten et bryst går ann. Men å ikke vite hva fremtiden bringer er tungt, forteller Doherty til Entertainment Tonight.

Omkranset av nære venner, mor og ektemann, skal Doherty nå på nytt gjennom en tøff runde med behandling.