Kjendisene pynter Radiofrokostens juletre

I år som i fjor lar vi kjendiser pynte juletreet i studioet til Radiofrokosten.

 Foto: Andreas Stjernvang/P4
Foto: Andreas Stjernvang/P4

Også i år har P4s Radiofrokost bedt om hjelp fra gjestene sine til å pynte juletreet.

 

Hver dag fram mot jul vil morgengjesten ha med seg en liten ting til å henge på juletreet, og vi legger ut bilder av alle tingene her på P4.no etter hvert.

 

Mari Maurstad: En svart engel

- En sjokkartet svart engel jeg har kjøpt på den afrikanske butikken Risandi. Det er hjerte på den og den har solbriller, og det er med tungt hjerte jeg gir den bort. Men jeg kan kjøpe ny.

 

Henriette Stenstrup: « Love Actually»

- Det er liksom julefilmen dette her. Jeg ser den gjerne fem-seks ganger i løpet av jula. En veldig, veldig fin film som man er nødt til å se i løpet av desember.

 

Anders Bye: « Alene hjemme»

- Jeg har utrolig gode minner fra denne filmen, som jeg ikke har sett siden jeg var liten. Nå gleder jeg meg veldig til å se den igjen!

 

Odd-Bjørn Hjelmeset: En klementin

- Juleforberedelsene mine starter tidlig, og noe av det jeg setter mest pris på en klementiner. Jeg spiser en haug av dem hver dag, og inntaket begrenses bare av hvor mange jeg orker å skrelle. De må være små og nette, eller er de ofte sure.

 

Egil Drillo Olsen: En tomat

- De siste hundre årene er det ingenting som har gledet menneskene mer enn ballen. Og den er rød for å symbolisere en politisk venstreside som, dessverre, ligger med brukket rygg i Norge og store deler av verden. En tomat var det nærmeste jeg kom en rød ball.

 

Tom Egeland: En mumie

- Jeg tenkte der kunne trenge en mumie. Det er en miniatyr av en egyptisk mumie som het Henutmehyt. Julehøytiden, som vi oppfatter som erkenorsk og erkekristen, har en forløper i egyptisk mytologi.

 

Per Sundnes: Rolling Stones-banan

- Det er selveste Rolling Stones-bananen i julekuleversjon, med glitter og alt. For meg er ikke budskapet med julen det viktigste, det er fest og det å samle venner og familie. Derfor er det gøy med USA, som har tatt det så langt at du finner slik popart-julepynt.

 

Sigbjørn Johnsen: En julekurv

- Da vi gikk på skolen laget vi alltid mye julepynt før jul. Her har dere en julekurv fylt med drops som kan henge på juletreet.

 

Marianne Aulie: Et pepperkakehjerte

- Jeg hadde egentlig tenkt å ha med en pepperkakeklovn, men den ble spist opp av en kompis for et par dager siden. Derfor ble det dette hjertet istedenfor. Det er pyntet med kjærlighet, og det er jo nettopp det julen handler om.

 

Anne Holt: « Tara»

- Tara er en mopsvalp på mellom 11-12 uker, og er familiens siste tilskudd. Vi har en svær hund på 40 kilo fra før, og det var uaktuelt med to beist i huset, så da ble det en liten mops.

 

Christer Falck: Julekule med kroppshår

- Det er hår fra åtte forskjellige steder på kroppen. Noe er langt og noe er kortere, men jeg har satt en liten hvit lapp med hvor det er fra.

 

Ole Martin Alfsen: Mandelmølle og pose med nøtter

- Det er ikke så mange som vet hva dette er lenger, men dersom du skal lage marsipan eller kransekake er det viktig å ha en mandelmølle. Bruker du food processor mister du mye av den fine oljen, men med denne før du perfekt resultat på null tid. Jeg har kjøpt meg en ny, så derfor får dere den gamle.

 

Petter Skjærven: Tullepynt fra 80-tallet

- Hjemme har det alltid vært slik at vi tre brødrene har tullepyntet på lille julaften, og i et slik omfang at det har vært umulig å rette opp. Jeg har tatt med et eksempel på tullepynt, som stammer fra 80-tallet da alle skulle lage sin egen julepynt ved hjelp av isopor og stoffbiter. Unnskyld mor, jeg vet du har laget den, men den er ikke fin.

 

Alex Rosén: En sau

- Jeg er en liten sauesamler, og pleier å kjøpe med en sau til kjæresten min Silje Annette Urbye (SAU) når jeg har vært på tur. Dette er en litt tjukk glittersau som kan få henge på treet.

 

Bjørn Kjos: En julekule

- Vi har et nært samarbeid med Unicef, og derfor var det naturlig for meg å ta med en julekule fra Unicef. Den viser barn i alle aldre som kikker ut av vinduene sine, og gjør seg fint på juletreet.

 

Astrid Gunnestad:

- Jeg har et vidunderlig bilde av meg selv som engel, og som er retusjert. Det er festet på en stjerne og er helt nyydelig på juletreet.

 

Bildegalleri