Kjendiser donerer millioner til våpenkontroll-kampanje

Kjendisene lar seg inspirere av elevene og studentene

DONERTE: Ekteparet Clooney donerte penger til «Marsjen for våre liv».  Foto: Reuters
DONERTE: Ekteparet Clooney donerte penger til «Marsjen for våre liv». Foto: Reuters

George og Amal Clooney har inspirert andre kjendiser etter at de donerte 500 000 dollar til en våpenkontroll–kampanje, ifølge Dagbladet


Oprah Winfrey og Steven Spielberg er noen av kjendisene som også donerer 500 000 dollar, altså ca 4 millioner norske kroner, til «Marsjen for våre liv». 

– Disse unge, inspirerende menneskene minner meg om Freedom Riders på 60–tallet, som også sa at vi hadde fått nok og at våre stemmer skulle bli hørt, skriver Oprah Winfrey på Twitter.

Saken fortsetter under bildet
oprah
INSPIRERT: Blant annet Oprah lot seg inspirere ekteparet Clooney. Foto: AP

Regissør Steven Spielberg og kona Kate Capshaw, samt kjendisparet Jeffrey & Marilyn Katzenberg, har også donert penger til kampanjen. 

«March for our Lives»
Clooney–paret sa i en uttalelse at de lar seg «inspirere av styrken og veltalenheten til elevene og studentene». Det vil også delta på den store protestmarsjen «March for our Lives», som arrangeres i flere amerikanske byer 24. mars. 

Det er skoleelever og studenter som er arrangørene bak marsjen, de ønsker å legge større press på politikere for å innføre strengere våpenkontroll i USA. 

Markering
Nikolas Cruz (19) drepte 17 mennesker på en videregående skole i Parkland i Florida forrige uke. 

En gruppe elever fra skolen har reist til delstatshovedstaden Tallahassee der de onsdag skal delta i en markering for å presse politikerne til strengere våpenkontroll.