Komisk høst med P4s Radiofrokost

Landets mest populære morgenshow på radio, P4s Radiofrokost, går en morsom høst i møte. De faste programlederne Bjørn & Jan får nemlig to komikere med på laget.

 Foto: Anne Merete Rodem/P4
Foto: Anne Merete Rodem/P4

Nå blir de "Morgenfugler" på P4: Gustav Nilsen og makker Paul-Håvard Østby skal være med å glede P4-lytterne til frokost i høst. Gustav Nilsen har "stemmer i hodet hele tiden" og kan når som helst etterlikne og parodiere kjente norske stemmer.

 

- Det er veldig moro å jobbe med parodier på radio. Det er enklere å skape illusjonen om at disse kjendisene faktisk er i studio enn at de er på scenen. Før vi har begynt har vi allerede sikret oss gjester som Lars Sponheim, Ari Behn, Eivind Hellstrøm, Einar Gelius, Karl Ove Knausgård og Morten Harket! Vi kommer til å la en del kjendiser slippe til for å kommentere aktuelle saker. Ja, kjendiser har jo altfor vanskelig for å slippe til i media, sier Gustav og Paul.

 

- Frokostshow blir skikkelig show. Ja, ikke bare show, det blir jo frokost også.

 

Mangedobler publikum

Gustav og Paul samlet i sommer hele 17 000 mennesker til sommershowet på Toten. Fra mandag 6. september mangedobles publikumet deres!

 

Med sine 700 000 lyttere er P4-sendingene mellom 06 og 10 det største frokostshowet i norsk radio. Miksen består av god musikk, oppdaterte nyheter-, vær- og trafikkmeldinger – og ikke minst god stemning og morsomme konkurranser. Nå utvides frokostredaksjonen med komikerne.

 

- Gustav og Paul-Håvard skal være med i showet hver dag og bidra med humor, parodier og morsomme innslag. Bjørn Faarlund og Jan Normann fortsetter som programledere. Samtidig skal Marius Kopperud fortsette å la lytterne våre gå Fem på, den populære telefonspøken hver morgen fortsetter. Til sammen mener vi å ha fått et knallsterkt lag denne høsten, sier programredaktør Jørn Johansen.

 

Erfarne komikere

Gustav Nilsen ble komiker etter å ha gitt opp drømmen om å bli popstjerne. Han vant Komiprisen for beste nykommer 2004, har medvirket i flere sommershow og revyer. Kanskje mest kjent for sine parodier, bl.a. på P4 påsken 2010 (Drapstoppen Høyfjellshotell),  i TV2-nøttene rundt jul og påske og i Skaperen på TV2.

 

Paul Håvard Østby har jobbet som komiker i ti år, og er tidligere nominert til både Ståopp-pris og Komipris. I tillegg til standup og underholdning for næringslivet har han gitt ut bok på Gyldendal, skrevet teater, toppet "10 i skuddet" og vært programleder på TV. Han har også satt opp flere show med humorduoen Bye og Rønning, og de siste årene har han gjort stor suksess med sommershowet Urbane Totninger.

 

Andre personligheter i P4s Radiofrokost:

  • Bjørn Faarlund – hans stemme har vekket nordmenn i tiår på norsk radio. Kunnskapsrik og antiautoritær
  • Jan Normann – Bjørns makker, den snilleste mannen bak mikrofon i Norge
  • Marius Kopperud – får tusenvis av tips fra lytterne om å få enda flere til å bli lurt i telefonspøken Fem på!
  • André Bye Tollefsen – P4s mann i helikopteret, han holder lytterne orientert om trafikken i rushtiden
  • Mads Tørklep – egentlig bakmann og produsent, men tvinger seg iblant fram til mikrofonen, eller roper i bakgrunnen

 

P4s Radiofrokost hører du mandag til fredag mellom 06 og 10.

 

P4s Radiofrokost 2010

Foto: Anne Merete Rodem/P4