Ed Sheeran saksøkes for plagiat med monsterhit

Er du enig? Hør en sammenligning av låtene her!

 Foto: Afp
Foto: Afp

Ed Sheeran har blitt anklaget for plagiat med låten sin "Photograph". Refrenget skal være altfor likt refrenget til sangen "Amazing", som er spilt inn av den tidligere X-faktor-vinneren Matt Cardle.

LES OGSÅ: Justin Bieber anklages for plagiat

Det er låtskriverne Martin Harrington og Thomas Leonard som står bak søksmålet. 


De har hyret advokaten Richard Busch, som også sto bak søksmålet som Marvin Gaye-familien kom vinnende ut av, mot Robin Thicke og Pharrell. 

pharrell
Familien til Marvin Gaye saksøkte, og vant frem i retten med sine plagiatanklager mot Thicke og Pharrell, og fikk tilkjent 60 millioner kroner. Foto: Afp

Saksøkes for 165 millioner
Låtskriverduoen krever svimlende 165 millioner kroner for det de mener er et plagiatet av sangen "Amazing", som ble laget tre år før Ed Sheerans "Photograph".

En solid dose penger for en låt som kun nådde 84. plass på den britiske topplista, og med beskjedne 160 000 avspillinger på Spotify."Photograph", på sin side, må sies å være en suksess med sine 200 millioner avspillinger og over 400 millioner streams på Spotify.

I søksmålet heter det blant annet at: "Refrengene til sangene deler 39 identiske toner - som betyr at tonene er identisk i toneart, rytme og plassering i takten".

Er du enig? Hør og vurder refrengene under.