Ståle (49) tjener 96.000 i måneden - må ha hjelp fra «Luksusfellen»

- Hvordan i all verden går det an å sløse bort så mye?

Ståle Benjaminsen (49) fra Brønnøysund jobber som fiskeoppdretter, og får i tillegg ekstrainntekter ved å leie ut boliger, samt at han jobber litt som snekker.

- Jeg er veldig glad i å tjene penger, men jeg er kjempeglad i å bruke dem også. Så pengene får føtter å gå på.

De siste månedene har han i gjennomsnitt fått utbetalt hele 96.000 kroner i måneden. Likevel går han flere tusen kroner i minus hver måned - og må ha hjelp fra «Luksusfellen» på TV3.

- Jeg tror de fleste vil tenke at: Det er en langt høyere inntekt enn de selv sitter med. Og hvordan i all verden går det an å sløse bort  mye penger, spør økonom Silje Sandmæl i programmet.


silje4
GAMBLET: Benjaminsen forteller at han forsøkte å få inn penger til å betale regninger ved å spille på nettet. Det gikk dårlig. Foto: TV3

Prøvde å få inn penger ved å spille
Økonomien til Benjaminsen, som har fire barn med fire ulike kvinner, ble for alvor skakkjørt etter at han var med og startet en klesbutikk ved hjelp av et dyrt kredittlån.

- Det gikk aldri så veldig bra, men sist sommer begynte det å hangle skikkelig, forteller han.

Butikken gikk konkurs, og Benjaminsen hadde 37 inkassosaker hengende over seg. Han fant ut at han ville prøve å få dekket inn de ubetalte regningene på en noe original måte.

- Jeg tenkte jeg skulle prøve å berge det ved å få inn litt penger gjennom å spille litt. Dette gjorde jo bare saken enda verre, forteller 49-åringen. Han anslår at han har spilt bort 60-70 tusen kroner på nettet det siste halvåret.

Silje2
GODE HJELPERE: Forbrukerøkonom Silje Sandmæl og psykolog Robert Speare forsøker å redde den skakkjørte økonomien til Ståle Benjaminsen (49). Foto: TV3

- Ryker til helvete
Han har en gjeld på totalt 5,8 millioner kroner når «Luksusfellen» blir kontaktet. I overkant av 1 million av dette er forbrukslån og kredittkortgjeld, resten er boliglån.

- Det verste er at barna må oppleve at faren ryker til helvete på denne måten, sier han.

«Luksusfellen»-ekspert Silje Sandmæl er hoderystende til Benjaminsens forhold til penger.

- For meg virker det som at Ståle ikke bryr seg så mye om det økonomiske. Dette er bare rot, sier Sandmæl. Hun ber 49-åringen fortelle hva han egentlig bruker alle pengene på.

- Alt mulig ræl som man ikke skal bruke penger på, antakelig, sier firebarnsfaren med et lite smil.

- Det er bra du tok kontakt med oss nå, for det har gått ganske langt. Du trodde at ingen hadde tatt pant i huset ditt, men det har faktisk skjedd. Så om én måned kan dette huset bli tvangssolgt, sier Sandmæl.

Hvordan det går med firebarnsfaren, ser du på TV3, onsdag klokken 20.30.


silje1
PANT: «Luksusfellens» økonom Silje Sandmæl overrasker Benjaminsen når hun forteller at det er tatt pant i huset. Foto: TV3