TV2-program identifiserte sparket medarbeider – blir tatt av luften

– Det har skjedd en alvorlig svikt.

FÅR KJEFT: Linn Wiik og hennes redaksjon viste bilder av en tidligere TV2-ansatt, uten at ledelsen hadde gitt klarsignal. Foto: Espen Solli/TV2
FÅR KJEFT: Linn Wiik og hennes redaksjon viste bilder av en tidligere TV2-ansatt, uten at ledelsen hadde gitt klarsignal. Foto: Espen Solli/TV2

TV2-programmet «Snakk med Linn Wiik» hadde Metoo-kampanjen som tema i sendingen på kvinnedagen 8. mars. 

Programleder Linn Wiik viste bilder av blant andre Harvey Weinstein, Trond Giske og Kristian Tonning Riise. Til slutt ble det også vist et bilde av den tidligere TV2-ansatte som fikk sparken etter blant annet å ha seksuelt trakassert flere kvinner i kanalen.

– Med tanke på alvorlighetsgraden i saken mente vi denne mannen hadde en naturlig plass på en sånn liste. Det var en selvstendig redaksjonell avgjørelse – uavhengig av at saken har skjedd i vårt eget hus, sier Wiik til Dagens Næringsliv, som først omtalte saken.

Ledelsen i kanalen reagerer sterkt på det som har skjedd, og har nå valgt å legge ut en ny versjon av programmet på TV2 Sumo – uten bildet av den sparkede medarbeideren.

– Det har skjedd en alvorlig svikt i redaksjonen som ikke skulle skjedd. TV 2 har tatt en avgjørelse på at vi ikke identifiserer vedkommende, men det ble forrige fredag gjort uten at jeg visste det, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække til Dagbladet.

Hun har bestemt at denne ukens utgave av «Snakk med Linn Wiik» tas av luften, og vil ikke utelukke at programmet blir lagt ned.