VERDIG MARKERING: Leder av støttegruppa Lisbeth Kristine Røyneland,  AUF-leder Mani Hussaini og statsminister Erna Solberg under markeringen lørdag.
VERDIG MARKERING: Leder av støttegruppa Lisbeth Kristine Røyneland, AUF-leder Mani Hussaini og statsminister Erna Solberg under markeringen lørdag. Foto: NTB scanpix
I dag er det seks år siden terrorhandlingene 22. juli, og det holdes minnemarkeringer både i Regjeringskvartalet og på Utøya.

Statsminister Erna Solberg og AUF-leder Mani Hussaini holdt taler under seremonien utenfor Høyblokka i Regjeringskvartalet. Begge la vekt på at det er viktig å ikke glemme det som skjedde. 

Lære åpenhet og toleranse
– Det er viktig både for de pårørende, og for hele det norske samfunnet, å minnes denne dagen. Vi skal lære av hendelsene, og det kan gå fort i glemmeboken hvis vi ikke markerer, sier statsministeren. 

I talen la hun vekt på at vi må verne om verdiene våre – åpenhet og toleranse. 

– Dette er noe vi hele tiden må lære nye generasjoner, sier Solberg. 

– For resten av våre liv
AUF-leder Mani Hussaini sa i sin tale at vi må bruke denne dagen til å se hverandre.

– Det er fortsatt viktig å markere det verste terrorangrepet som har rammet landet vårt i nyere tid. Både for å se hverandre og gi hverandre en skulder å gråte på, samtidig som vi minnes og hedrer de 77 som vi mistet den dagen, sier Hussaini.   

Han tror AUF og de etterlatte kommer til å markere 22. juli resten av sine liv.

– Vi kan ikke tillate oss å glemme, det er viktig å lære nye generasjoner om det som skjedde, sier AUF-lederen.

Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler