Foto: Afp

1 – Hennes fulle navn er Beyoncé Giselle Knowles-Carter, og ble født 4.september 1981 <3

2 – Beyoncé vant skolens talentshow i en alder av sju år, og slo 16-åringer i konkurransen med sin versjon av John Lennons "Imagine".

Kelly Rowland og Beyonce
Kelly Rowland øverst og Beyoncé nederst. Foto: Tumblr


3- Beyoncé, Kelly Rowland, og 4 andre jenter startet jentegruppen "Girl`s Tyme" da de var 8 og 9 år. De deltok på  "Star Search" som var det største TV-talentshowet på den tiden, men vant ikke.

4 – I 1996 byttet jentegruppen navn til Destiny Child, og kuttet to av medlemmene. De fikk sin store debut med sangen "Killing Time" på soundtracket til 1997 filmen "Men in Black". Året etter ga gruppen ut sitt debutalbum "Destiny's Child", og fikk sin første store hit med "No, no, no".

Destiny´s Child
Foto: Wikipedia

5 –  Da JAY Z ga ut singelen "Bonnie and Clyde" i 2002, begynte ryktene i media om at Jay og Bey var et par. Men i et intervju med Seventeen i 2008, sa Bey: "Jeg var 18 da vi møttes for første gang, 19 da vi først begynte å date." Noe som tilsier at de klarte å holde forholdet skjult i to år.

6 – Det tok et halvt år fra hun giftet seg med Jay Z, til hun avslørte det for resten av verden. De giftet seg 4. april 2008, og avslørte det ikke før i oktober.

7 - I fjor kåret finansbladet Forbes Magazine Beyoncé og JAY Z til underholdningsbransjens mest tjente par. De to er sammen verdt 8,5 milliarder kroner.

Jay og Bey
Foto: Tumblr

8 – Hennes alter ego, Sasha Fierce er hun som holder i scenepersonligheten. Hun har også uttalt at hun ikke ville likt å møte på Sasha backstage, da hun er for høy på seg selv, og enda mer diva en den originale Beyoncé.

9 – Jay Z bidro spontant på låten "Crazy in Love" dagen før hennes debutalbum "Dangerously in Love" skulle slippes. Låten ble den mest populære på albumet, og ble hennes første nummer 1 hit som soloartist.10 – Hennes favorittall er 4, og av helt spesielle grunner:

– Beyoncé er født 4. september, moren 4. januar, og Jay Z 4. desember.
– Jay-Z og Beyoncé giftet seg den 4. april, og begge har tatovert tallet 4 i romertall på ringfingeren.
– Ivy, som er hennes datters mellomnavn, er slik man uttaler tallet 4 i romertall

11 – I 2007 ble hun den første personen som ikke er modell, eller idrettsstjerne til å pryde forsiden av Sports Illustrated's Swimsuit Issue.

Beyoncé
Foto: Sports Illustrated

12 – Queen B har åpnet frisørsalong i Brooklyn kalt Beyoncé Cosmetology Center, som skal hjelpe narkomane og alkoholikere tilbake til livet via arbeidserfaring <3

13 – Beyoncé har flere ganger sagt at hun ikke hadde begynt med musikk om det ikke var for Michael Jackson. Michael var hennes aller første konsertopplevelse, og det skal ha vært da hun bestemte seg for å stå på scenen. Da Michael døde (25. juni 2009), skrev hun følgende på sin nettside:

 – Michael Jackson changed me, and helped me to become the artist I am. Thank you Michael.

Michael Jackson, og Beyoncè
Michael Jackson og Beyoncè under World Music Awards 2006. Foto: Getty

14 – Under MTV VMAs i 2011, offentliggjorde Bey at hun var gravid på scenen, og med det ble det satt verdensrekord i antall tweets pr. sekund.

15 – Hun har vunnet 20 Grammy-awards, både for sin solokarriere og med gruppen Destiny’s Child. Hun er den kvinnen i Grammy-historien med flest nominasjoner.

Grammy
Grammys 2015 Foto: Just Jarred

16 – På barneskolen ble Beyoncé ertet for ørene sine fordi de var "større enn hodet mitt", fortalte hun People Magazine.

17 – Beyoncé takker Will Smith for at hun alltid behandler fansen med respekt. Årsaken er at hun møtte ham på settet til filmen "Men In Black", og ble imponert over hans holdning.

Beyoncé, JAY Z, Will Smith og Jada Pinkett Smith
Tony Awards, 2010 Foto: Singersroom

18 – Vi ser kanskje på Beyoncé som en Diva, men hennes favorittplagg er en enkel hvit t-skjorte.

19 - Beyoncé gikk ned over 6 kg på 10 dager for sin rolle i Dreamgirls. Det var en drastisk diett hvor hun kun drakk lønnesirup blandet med sitronsaft og vann. (Hørtes hverken digg eller sunt ut) !

Dreamgirls
Anika Noni Rose, Beyoncè og Jennifer Hudson i filmen Dreamgirls fra 2006. Foto: IMDb

20 - Kate Moss er hennes moteikon.

21 – Sist men ikke minst, hun har en flue oppkalt etter seg. Det var en forsker i Australia som oppdaget en ny flueart, og kalte den Scaptia Beyoncea. Den blir nå bare kalt fluenes diva.

Queen B
Beyoncè har en flue oppkalt etter seg! Foto: Tumblr


Flere saker

Ap lover rask vurdering av ulvejakt Arbeiderpartiet lover en rask vurdering av om de vil støtte mer ulvejakt. Mandag 27.01 2020
Flere kanaler