POLITISKE: Her fra demokratiske nasjonale konvensjonen i september 2012
POLITISKE: Her fra demokratiske nasjonale konvensjonen i september 2012 Foto: AFP
Bare for å si det åpenbare først! Frontmann Dave Grohl ble først kjent for å være trommis i Nirvana. Da vokalist Kurt Cobain døde i 1994, var det også døden for Nirvana. 

1. Soloprosjekt
Dave Grohl startet eget band samme år, og denne gangen tok han seg av syngingen. Forresten stod han for alt av instrumenter og låtskriving på debutplata, og det selvtitulerte albumet er vel dermed i praksis en soloskive.

2. Tom Petty and the Dave Grohl experience
Dave Grohl ble nesten en hjerteknuser(!) ved å bli trommis for Tom Petty & The Heartbreakers. Grohl spilte med Petty på Saturday Night Live kun noen måneder etter Kurt Cobains død, og ble tilbudt jobben. Heldigvis takket han nei. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Grohl Og Petty
NESTEN: Dave Grohl spilte med Tom Petty and the Heartbreakers igjen i 2006 på AmsterJam. Foto: AP


3. Trommetrøbbel
William Goldsmith var først til å slå seg løs på trommeskinna, men sjefen sjøl var ikke fornøyd med trommingen gjort til andreskiva "The Colour and the Shape" og gikk i studio og trommet alt på nytt igjen. Da sa Goldsmith takk for seg.
Inn kom dermed Taylor Hawkins i 1997. Før Foo Fighters var han turné-trommisen til Alanis Morissette. 

Artikkelen fortsetter under videoen:

4. The truth is out there.
All musikk gis ut på Dave Grohls plateselskap Roswell Records. Svært passende med tanke på bandets navn. Grohl har hatt en fascination til UFOer siden barndommen, og fortalte til Uncut Magazine i 2007 at han som 10-11 åring hadde en tanke om at det er noe mer enn bare oss.

5. Analoge innspillinger
På de første eksemplarene av albumene er det lagt ved en bit av den originale analoge tapen fra innspillingen i coveret. Ja, analog tape der altså!
Sonic Highways ble forresten spilt inn på to 24-spors tape-maskiner. Dette er Grohls foretrukkede innspillingsmetode.

6. Gigantiske trommestikker
Dave Grohl er født i den lille byen Warren i Ohio. Og der er er de ikke lite stolte av han da! Ikke bare har de opprettet en gate i Grohls navn, men også dedisert han det som er verdens største trommestikker - Jepp, sertifisert av Guinnes World Records - stikkene har en vekt på litt over 400 kg.

Legg hodet på skakke, og se video av utformingen her:Flere kanaler