PÅ ULLEVÅL: Bruce Springsteen  under konserten på Ullevaal Stadion i Oslo 29. juni.
PÅ ULLEVÅL: Bruce Springsteen under konserten på Ullevaal Stadion i Oslo 29. juni. Foto: NTB scanpix
Konserten på Ullevål Stadion i slutten av juni er av mange beskrevet som magisk, og tabloidene VG og Dagbladet trillet femmere på terningen. Det er mange uttalelser og morsomheter rundt Springsteen, som at Obama ikke kunne bli Springsteen, så han ble heller president og vi må ikke glemme at en komet er oppkalt etter han!

Her er 6 andre:

1. Bruce Springsteen ble innsatt i Rock And Roll Hall Of Fame i 1999 av Bono fra U2. Om Springsteen sa han blandt annet: "Troverdighet - du kunne ikke ha mer, med mindre du var død".
Passende nok stod Bruce Springsteen for talen (en veldig morsom en forresten) da U2 skulle insettes i 2005:

Artikken fortsetter under videoen.

2. I musikkvideoen til "Glory Days" fra 1984 opptrer både Springsteens daværene kone, Julianne Phillips og den kommende kona, Patti Scialfa fra E Street Band. De giftet seg i 1990. 

Artikken fortsetter under videoen.


3. Springsteen gikk sammen med flere andre artister for å skape engasjement for regnskogen i 1990. Vi mistenker at det var etter initiativ fra Sting, men klart man vil hjelpe regnskogen! Og det sammen med navn som Don Henley og Herbie Hancock på denne "one-in-a-liftetime" opptredenen på China Club i Hollywood.

Artikken fortsetter under bildet.
PÅ CHINA CLUB
FOR REGNSKOGEN: Don Henley, Sting, og Springsteen i en improvisert jam 13. februar 1990. Foto: Ap


4. The Boss er ofte å se på sprangstevner rundt om i verden. Ikke helt tilfeldig da! Datteren Jessica er nemlig en profesjonell sprangrytter - og gjør det også ganske ålreit! Far selv sitter selvfølgelig oftest i VIP-seksjonen. Noe som også var tilfelle da Jessica deltok i verdenscupåpningen i sprangridning i Telenor Arena i oktober.
Hun får forøvrig også oppmerksomhet for mer enn som så.. kremt.. 

Artikken fortsetter under bildet.
JessicaogBruce
PÅ STEVNE: Far og datter på ridestevne. Foto: YouTube


5. "Born To Run" tok seks måneder å få ferdig, og er den låta han har brukt mest tid på. Den inneholder en drøss med instrumenter, til og med et klokkespill. Allikevel ble en rekke lyder fjernet i den ferdige miksen. Dette og mer i dokumentaren "Wings For Wheels: The Making of Born To Run", om hvordan albumet ble til.

Det er lov å ta seg noen minutter og se den:

Artikken fortsetter under videoen.


6. Springsteen spiller med E Street Band på turneene, og E Street er en vaskeekte gate i Belmar, New Jersey. Bandet er altså oppkalt etter gaten som moren til den originale keyboardisten David Sancious bodde i. Hun ga bandet tillatelse til å øve i huset. Det må altså ha vært bra allerede da!

Forøvrig er låta "Tenth Avenue Freeze Out" basert på en gate som krysser blandt annet E Street.

Artikken fortsetter under bildet.
E Street
E STREET: I denne gaten øvde bandet tidlig i karrieren. Foto: Screenshot/Google Maps

PS! På konsertdagen i Frognerparken torsdag 28. juli kan du vinne to billetter til den utsolgte konserten! For å vinne må du befinne deg i Oslo, og å høre på P6 Rock samme dag er heller ikke så dumt!

BONUS:Vi gjør plass til litt satire også. Alle de tre norgeskonsertene er blitt solgt ut på under en halvtime. Det er så vanskelig å få tak i billetter at selv Hitler har hatt problemer (I tillegg til alle de andre han hadde). 

Her er historien om når han skulle se Springsteen live i New Jersey, og aaaalt gikk feil:Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler